VERWAARLOOSDE TUINEN OP AMSTELGLORIE

 

 

Elk jaar verlaten leden Amstelglorie om uiteenlopende redenen.  Een verhuizing naar elders, het krijgen van een  woning met tuin of een vergevorderde leeftijd zijn de voornaamste redenen om te vertrekken.

Het is altijd jammer om  echte tuinders te zien vertrekken.

Echter komt het ook voor, dat we eigenlijk blij zijn, dat iemand besluit zijn tuin op te zeggen. Dat is het geval bij wat we noemen ‘rampentuinen ‘.

Vaak gaan daar een aantal jaren van moeizame communicatie aan vooraf. Brieven sturen en ontvangen, gesprekken voeren, beterschap beloven en toch weinig aan de tuin doen. We hebben het er maar druk mee.

En als dan de knoop is doorgehakt en de tuin opgezegd,  zit Amstelglorie met een  verwaarloosde tuin. Want het vertrekkend lid is dan wel verplicht volgens de reglementen de tuin schoon op te leveren, maar daar komt natuurlijk niets van terecht, anders was er wel eerder wat met de tuin gedaan.

Een nieuwe tuinder moet zich dan in het zweet werken om de tuin weer wat toonbaar te maken, dat is dus niet eerlijk.

 

De vertrekkende tuinder blijft altijd verantwoordelijk voor de staat waarin de tuin zich bij opzegging bevindt.

 

Bij vertrek zal eerst de tuin naar behoren te zijn hersteld, alvorens deze ter verkoop zal worden aangeboden. De vertrekkende tuinder dient dit zelf en voor eigen rekening te verzorgen.

Datzelfde geldt voor gebreken, die vastgesteld zijn bij de taxatie van de opstallen.

 

Bestuur