Henk Mellema overleden

Afgelopen zaterdag is Henk Mellema overleden. We kennen hem allen als de behulpzame ‘tuinder’ van de levensmiddelenwinkel op Amstelglorie, ook wel de Toko genoemd. Henk hielp niet alleen in de winkel, hij was de man van het gas en hij was ook zeer actief als technicus in het clubhuis en begeleide de AmstelG-band bij diverse optredens. We zullen hem missen en wensen Geertje en de familie veel sterkte! 
Meer informatie >>


Posted in Geen categorie | Comments Off on Henk Mellema overleden

Kookworkshop: vega feestdagen

Kom gezellig meekoken en inspiratie opdoen voor de feestdagen, onder begeleiding van topkok Sandra. Als basis gaan je zelf seitan maken en ontdek je hoe veelzijdig deze eiwitvervanger is. Daarna gaan we in groepjes diverse gerechten maken. Alle gerechten zijn vegetarisch en grotendeels veganistisch of als zodanig te bereiden. Na het bereiden volgt een feestbuffet met optreden van de Band Moez, waar je je ook voor kunt opgeven.
Lees meer en meld je aan »

Vega-hapjes-kookworkshop-Amstelglorie  Moez-band-Amstelglorie

Posted in Openbaar evenement | Comments Off on Kookworkshop: vega feestdagen

Zondag 26 nov: hoofdkraan dicht, ALV en afsluiting tuinseizoen

Aanstaande zondag is een belangrijke dag: dan draaien we
de hoofdwaterkraan dicht, hebben we de najaars ALV en sluiten we het
seizoen feestelijk af met een borrel en muziek van de AmstelG-band.
Je bent welkom in het clubhuis vanaf 13:30. De najaarsvergadering start om 14.00 uur.
Lees meer »


Tips & tricks waterleidingen »

Posted in Geen categorie | Comments Off on Zondag 26 nov: hoofdkraan dicht, ALV en afsluiting tuinseizoen

Natuurwerkdag op de Hemkerhof

De Natuurwerkdag is een initiatief van Landschappen NL: op verschillende plekken in Nederland konden vrijwilligers op 3 november aan de slag. Dit jaar was er een record aantal deelnemers: landelijk 15.801 op 611 locaties. De Hemkerhof was ook zo’n locatie. Wel 27 mensen kwamen helpen met klussen zoals wilgenknotten, bessenstekken en eeen blije bijen-berm aanleggen. Alleen al deze opkomst maakte het een succesvolle dag! Maar er is ook enorm veel werk verzet en hing er een fijne sfeer van handen uit de mouwen! Met natuurlijk na afloop ook weer een heerlijke maaltijd uit eigen tuin op tafel! Onthoud deze dag voor volgend jaar.

Uitnodiging Amstelglorie Natuurwerkdag op de Hemkerhof  

Posted in Openbaar evenement | Comments Off on Natuurwerkdag op de Hemkerhof

Verslag Wildkoken, Oogstfeest en Moestuincursus

De zonnige zaterdag van 6 oktober was het de laatste keer Wildkoken voor dit seizoen. Het was een smakelijke aangelegenheid op de Hemkerhof. Jonge tuinders kookten soep, smeerden kweeperenjam, poften kastanjes en bakten brood. Het viel samen met het Oogstfeest, de jaarlijkse seizoenafsluiting én met de laatste les van de cursus Natuurrijk moestuinieren.
Lees het verslag »

Uitnodiging Oogstfeest Amstelglorie

Posted in Openbaar evenement | Comments Off on Verslag Wildkoken, Oogstfeest en Moestuincursus

Donateurs gezocht voor Wolkerstuin

Tijdens de winterstop hervatten we de renovatiewerkzaamheden aan het meer dan veertig jaar oude tuinhuis. Daarvoor zoeken we nieuwe donateurs en fondsen. Wil jij een financiële bijdrage leveren aan het in stand houden van dit prachtige literaire erfgoed? Je kunt een bedrag naar keuze overmaken naar:
NL96 INGB 0004 5117 99 ten name van Tuingr Amstelglorie vd Bond V Volkstuind, onder vermelding van “Donatie Wolkerstuin”.
Lees meer »

 Wolkerstuin op Amstelglorie - logo, exterieur en interieur

Posted in Openbaar evenement | Comments Off on Donateurs gezocht voor Wolkerstuin

Literaire Moll op Amstelglorie

Parooljournalist en schrijver Maarten Moll verbleef in de tweede week van september in de Wolkerstuin en schreef er dagelijks een vermakelijke column over in Het Parool, onder de kop ‘Het Tuinhuisje’. Zo schreef Moll onder meer dat hij nachtelijk bezoek kreeg van de geest van Jan Wolkers.
Lees de column »

Posted in Amstelglorie-in-de-stad | Comments Off on Literaire Moll op Amstelglorie

16 sept: Wildkoken voor kinderen

Zondag aanstaande is er weer Wildkoken voor kinderen. Tuinders Olga en Tobias met een groep van ca. 15 kinderen op zoek naar al het eetbare dat de natuur op en rond Amstelglorie ons biedt en bereiden van de oogst een lunch die zij serveren aan hun ouders en andere nieuwsgierigen en voorbijgangers.
Meld de deelnemers snel aan »

Wildkoken op Amstelglorie Uitnodiging Wildkoken voor kinderen, zaterdag 16 september

Posted in Kinderevenement | Comments Off on 16 sept: Wildkoken voor kinderen

Van Volkstuin tot Tuinpark

Afgelopen woensdag was er in Pakhuis de Zwijger een Talk of the Town met als kernvraag ‘Hoe kunnen volkstuinparken ook tuinparken voor alle Amsterdammers zijn?‘ Het was een volle bak. De avond begon met enkele interessante presentaties, waarna een panelgesprek volgde met ruimte voor vragen uit het publiek. Amstelglorie was goed vertegenwoordigd met tuinders in de zaal en bestuurslid Caroline in het panel.
Bekijk de avond hier terug »

Volle zaal in Pakhuis De Zwijger
pakhuisdezwijger-logo

Posted in Koers 2025 | Comments Off on Van Volkstuin tot Tuinpark

Philadelphia te gast!

Komende week (zo 2-vr 7 sep) wordt het Logeerhuis op Amstelglorie weer vereerd met een bezoek van zorginstelling Philadelphia. Het is alweer de zesde keer dat Philadelphia gebruikmaakt van het Logeerhuisje. Vrijwilligers van Amstelglorie en een begeleider hebben samen een creatief programma bedacht, met bloemschikken, tekenen en een speurtocht. Onze gasten verheugen zich ook al op het winkeltje van Henk & Geertje: zelf een ijsje uitzoeken is een groot feest!
Lees alles over het bezoek van Philadelphia »

Logeerhuis op Amstelglorie
Lees meer over het Logeerhuis »

Posted in Geen categorie | Comments Off on Philadelphia te gast!