Bericht van het bestuur

Oktober 2018

Amsterdam Marathon 2019

Zondag 21 oktober vindt de Amsterdam Marathon plaats. Dat betekent dat de Jan Vroegopsingel vanaf 9.00 uur ‘s morgens tot zeker 14.00 uur ‘s middags afgesloten is voor verkeer.

Snoeihout aanleveren kan binnenkort weer

Binnenkort start de hakselploeg weer. Zodra de linten hangen, kun je je snoeihout neerleggen. Let even op hoe je het aanlevert, zie het berichtje hieronder in deze nieuwsbrief.

Huisvuil zelf afvoeren

Met ingang van deze week wordt het huisvuil niet meer opgehaald bij Amstelglorie. Dat betekent dus dat je geen vuilniszakken meer kwijt kunt in de containers en de zakken zelf mee moet nemen naar een container in de stad.


September 2018

Partnerregistratie

Wij ontvangen veel vragen over het voorkeursrecht op tuinen voor partner, ouder(s) en kind(eren). Het is belangrijk om te weten dat je als partner van een lid (de tuinder op wiens naam de tuin staat) of als ouder of kind van een lid niet zondermeer aanspraak kan maken op de tuin als hij of zij overlijdt of van de tuin af wil zien. Zelfs niet als je getrouwd bent! Omdat dit niet bij iedereen bekend is en vanwege de vele vragen leggen wij uit wat je kan doen om het voorkeursrecht te verwerven. Lees verder»

Nog geen hakselseizoen

Sommige tuinders zijn al gestart met het grote snoeiwerk. Dat mag natuurlijk, maar het is wel belangrijk dat je het snoeiafval in deze periode op je eigen tuin verwerkt (klein knippen of takkenwal maken of afvoeren naar de stad).
Alleen in het snoei/ hakselseizoen kun je takken op de grasstroken neerleggen. De haksel-ploeg gaat eind oktober weer aan het werk. Vanaf half oktober worden er weer grasstroken afgezet met gekleurd lint, om aan te geven waar je je snoeihout kwijt kunt.

Heb jij misschien interesse om zelf mee te helpen in de hakselploeg?
We komen nog twee mensen tekort: iemand voor het hakselen zelf en een chauffeur voor op de trekker.

Heg bijwerken

De mooie nazomerdagen zijn perfect om je heg bij te werken. Het snoeien van de heg houdt in dat je ‘m kort houdt. Maar laat de heg ook niet te breed worden: de ideale breedte van de heg is 30 tot max. 40 cm. En als je dan toch bezig bent: haal ook meteen het onkruid onder en tussen de heg uit. Hoe beter je je heg bijhoudt, hoe minder werk het is!

Aanvraag bomenkap

Tot half oktober kunnen er nog aanvragen voor kapvergunningen afgegeven worden. Als het meezit, komen dan de vergunning in februari/maart 2019.
De vergunning van de laatste aanvraag zijn net binnen. Tuinders die een aanvraag gedaan hebben, ontvangen bericht.

Speeltuin voortgang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het peuter en kleuter-deel van de speeltuin begonnen. De wip en wipkippen zijn daarom (tijdelijk) verplaatst. Dit stuk speeltuin krijgt een aarden wal, een glijbaan en een plateau met klimelementen. Ook komen er twee bankjes, gemaakt van de dikke boomstammen die al een tijdje op het speelveld liggen. Naar verwachting is alles eind november klaar. Volgend voorjaar kan nieuwe beplanting de boel dan weer extra mooi maken.
Het speeltuin-deel is nu niet geschikt om er te spelen en is daarom afgezet met lint.

Spullen aan het pad

Regelmatig zien we kleine uitstallinkjes langs het pad staan: spullen van een tuinder die het zelf niet meer gebruikt, gratis mee te nemen door iemand anders. Het is inmiddels aardig ingeburgerd op ons park en ieder begrijpt wat de bedoeling is. Het gebeurt echter meer en meer en om te voorkomen dat het al te rommelig wordt, bij deze enkele richtlijnen:

  • Zet je spullen alleen overdag langs het pad. Heeft niemand het meegenomen? Haal het dan ‘s avonds weer weg.
  • Plaats niet teveel in één keer, om te zorgen dat het niet te rommelig wordt
  • Haal spullen weer binnen als het gaat regenen.

Alvast voor in de agenda:

Zondagmiddag 25 november is de Algemene Najaars Ledenvergadering en tevens de afsluiting van het seizoen. Houd deze middag vrij!


Augustus 2018

Let op je eigendommen!

Helaas bereiken ons berichten over recente inbraak en insluiping. Let dus op je eigendommen. Ook als je maar even van je tuin weg bent of bijvoorbeeld aan de achterzijde van je huisje aan het werk bent. Sluit dan ramen en deuren.
Als je iets verdacht ziet, meld het zo nauwkeurig als mogelijk bij het bestuur op vvamstelglorie@gmail.com

Overlast

Afgelopen weken was het de ideale temperatuur voor het buitenleven op de tuin met familie en vrienden rond de barbecue te zitten met een hapje en een drankje. Dit kan soms tot overlast leiden in de omgeving. Ook is er ‘s nachts soms erg veel lawaai op de hoofdpaden geweest (ouders let op je kroost!), waardoor tuinders uit de slaap gehouden werden. Het verzoek is om rekening te houden met elkaar, ook ‘s avonds en ‘s nachts. Hiervoor dank en nog een lange zonnige zomer op de tuin gewenst.


Juli 2018

100ste aspirant lid

Volkstuinen zijn ongekend populair. De uitzending van Een Vandaag van 3 juli repte van 4000 belangstellenden op de wachtlijsten van de tuincomplexen in Amsterdam. Amstelglorie merkt dit ook: afgelopen 5 juli schreven we het 100ste nieuwe aspirant lid van dit seizoen in.

Huisregels

Geen gemotoriseerd vervoer, honden aan de lijn en andere huisregels
Amstelglorie kent huisregels. Het is fijn als iedereen zich daaraan houdt. Daarmee houden we ons mooie park prettig leefbaar.

Het viel ons in de afgelopen periode op dat er auto’s op het terrein reden. Dat is niet de bedoeling. Met motorvoertuigen en bromfietsen rijden op het tuinpark is niet toegestaan. Uitgezonderd zijn hulpdiensten en leden die schriftelijk toestemming hebben gekregen van het bestuur. Dus ook niet ‘het is maar voor even’ of ‘alleen deze ene keer’.

Iedereen heeft wel eens veel of grote spullen. Bij de hoofdingang staan verschillende platte karren. Gebruik die voor vervoer. Lukt het niet handmatig? Het is mogelijk om bijvoorbeeld zware bouwmaterialen naar je tuin te laten vervoeren. Overleg daarover met de commissie Infra. Er wordt dan gekeken wie ruimte heeft en wanneer, om de spullen naar je tuin te brengen met een trekker en aanhanger.
Stuur een mail voor overleg over de mogelijkheden!

Honden zijn welkom, maar wel aan de lijn! En je hond laat je buiten het tuinpark uit. Dat zijn de afspraken.

De parkeerplaats is geen camperplaats. Kort geleden troffen we er twee buitenlandse campers aan met de tuinset uitgestald. Gasten zijn welkom, maar wel op je eigen tuin.

Reuring in het Groen

Zaterdag 14 juli vindt de tweede editie van festival Reuring in het groen plaats. Met een mooi en divers cultureel programma. Dank aan alle vrijwilligers die dit tot stand hebben gebracht. Op 15 juli kan iedereen de finale van het WK in het clubhuis kijken, met dank aan Joop. Wij wensen iedereen veel plezier!