Moestuinbak voor buurtgenoten

Beste buurtgenoot,

Voor buurtgenoten die geen tuin hebben, stellen we nu enkele moestuinbakken beschikbaar (huur: ca €20,- voor een heel seizoen van mei – oktober). Lijkt het je leuk om een moestuinbak te bewerken?
Geef je dan zo snel mogelijk op via bestuur.amstelglorie@gmail.com

Achtergrondinfo
We hebben op Amstelglorie ruimte gemaakt voor een aantal ‘vierkante-meter’-moestuinen (1.20×1.20m). Op een stukje grond van 1.20×1.20 kan je heel wat verbouwen. Voor wie niet bekend is met deze manier van moestuinieren: google op ‘square feet garden’ of op ‘makkelijke moestuin’.

Tuinseizoen: mei t/m september
De moestuinbakken kun je bewerken tot einde seizoen (meestal half oktober). Kosten voor een bak met vulling, zonder zaden is ca: 20,- euro. Gereedschap neem je zelf mee. Onderhoud van het terrein om de moestuin-bakken regelt Amstelglorie. Het zaaien, onderhouden en uiteindelijke oogsten doe je zelf. In de zomervakantie is er altijd wel iemand te vinden die de plantjes even wat water kan geven als je op vakantie bent.

Biologisch
Amstelglorie is voorstander van natuurlijk tuinieren, daarom is alleen het gebruik van biologische zaden/ planten gebruik toegestaan. Deze kan je online bestellen bij diverse webshops, bij De Aanzet (in de Pijp), op de plantjesmarkt van Amstelglorie (vaak op zaterdag, houd de agenda in de gaten) en tegenwoordig ook bij Intratuin.

natuurlijke moestuin