Selecteer een pagina
Levend Huis Talks, Peter Plank
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Levend Huis Talks – zo 19 sept, 13:30-16u

19 september * 13:30 - 16:00

Levend Huis Talks, Peter Plank

Leembouw-deskundige Peter Plank geeft een lezing/ workshop over leembouw. Peter werkt zoveel mogelijk met lokaal en gerecycled materiaal. Hij heeft zijn werkplaats bij Stadsboerderij Osdorp, waar hij ook een leembouwhuisje van zijn hand staat.

Let op: de aanvangstijd is 13:30u (niet 12u)
Thema zondag 19 september: Introductie leembouw & levend bouwen + ontwerpen voor de Hemkerhof
Thema zondag 17 oktober: Ontwerpen voor de Hemkerhof
Meld je vooraf even aan >>

Amstelglorianen, buurtbewoners en andere geïnteresseerden kunnen kennismaken met Peter en zijn bouwstijl. Na een uitleg in het clubhuis gaan de deelnemers naar de Hemkerhof om dan samen een ontwerptekening voor een leslokaal te maken.
Hoe kan een levende school op de Hemkerhof eruit zien? Hoe zorgen we dat dit een fijne verblijfplek is zowel voor bezoekende leerlingen als voor bezoekende insecten en vogels? Hoe zorgen we dat het afvalwater de fruitbomen ter plekke kan voeden in plaats van het met het riool weg te spoelen? Hoe kunnen we gebruik maken van zoveel mogelijk natuurlijke en lokale bouwmaterialen? Dat wordt de uitdaging!

Tuinder en wilde bijen-expert Jon Silber, die een vijftal solitaire bijen-hotels op Amstelglorie heeft gemaakt, zal deze middag ook vertellen over de materialen en de behoeftes van de insecten.

MEER OVER PETER PLANK

Peter Plank is ontwerper en uitvoerder van diverse lemen gebouwen. Hij weet alles van duurzaam bouwen. Eerder bouwde hij verschillende eco-huizen en ander natuurlijke bouwsels. Peter zegt over zijn projecten: ‘Stel je voor hoe het zou zijn om te leven in een gezond en energie-efficiënt huis waarvan de muren ademen en we het hemelwater gebruiken om te wassen. En hoe het zou zijn om bij te dragen aan uitgeputte ecosystemen door te bouwen met lokale en natuurlijke materialen. Kunnen we een huis bouwen dat aan het einde van z’n levenscyclus volledig gerecycled of gecomposteerd kan worden en zo de bodem waar het op stond kan voeden?’
Meer info: https://www.peterplank.nl/levend-huis-talks/

Gegevens

Datum:
19 september
Tijd:
13:30 - 16:00

Locatie

Clubhuis Amstelglorie