Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Open Monumentendag: Wolkerstuin

15 September 2019 @ 08:00 - 15:00

Het weekend van 14 en 15 september is het Open Monumentendag 2019. Door heel Amsterdam zijn er markante en bijzondere gebouwen te bezichtigen. De Wolkerstuin op Amstelglorie doet dit jaar ook mee. Heel leuk dat de gemeente ons zelf gevraagd heeft om mee te doen.

De Wolkerstuin is zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.  Amstelglorianen en mensen van buiten zijn welkom. Iedereen kan zich opgeven voor een rondleiding. We verwachten heel wat bezoekers, die verdeeld in kleine groepen een begeleide rondleiding krijgen. Vanaf het clubhuis ga je met een vrijwilliger van de gemeente naar de Wolkerstuin, en hoor je het een en ander over Amstelglorie. In de Wolkerstuin kan je tuin en huisje bewonderen en hoor je meer over de tijd dat Jan Wolkers er woonde en over de functie van de Wolkertuin als schrijvershuis nu.

Het clubhuis is de hele dag open voor koffie en thee en een kleine versnapering. Ook kun je er een diashow zien met foto’s van voor en na de renovatie. Voor kinderen (maar ook heel leuk voor grote mensen) draait er een DVD met afleveringen van ‘De Achtertuin van Jan Wolkers’.

Alle informatie vind je op de dag zelf in het clubhuis. Neem ook alvast een kijkje op de website van Open Monumentendag!

Wolkerstuin is locatie op Open Monumentendag

Details

Date:
15 September 2019
Time:
08:00 - 15:00
Event Category: