Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Prijsuitreiking Wilde Bij-fotowedstrijd

7 July 2019 @ 12:00 - 14:30

In het Clubhuis verzamelden zich zondag 7 juli ruim vijftig geïnteresseerden om de prijsuitreiking van deWilde Bijen Fotowedstrijd 2019 bij te wonen.  

De middag werd afgetrapt door Gerard Sonnemans, bijenkenner en auteur van het Handboek voor Bijenfans. Met de foto’s van de inzenders als aanleiding vertelde Gerard over poppen, volken en solitaire bijen. Vervolgens was het woord aan tuinder Jon Silber over de bijenhotels die hij op Amstelglorie onder zijn hoede heeft  – met tips om zelf een hotel te beginnen.  

Na de informatieve inleidingen was het dan zover en werd de uitslag bekend gemaakt. De jury, die bestond uit Tine de Lange, Klaas Kan, Wim Mulder en Carla Custers, had de zware taak om uit de meer dan zeventig inzendingen van zeven verschillende tuinparken, de top drie te kiezen. De derde prijs van de Wilde Bijen Fotowedstrijd 2019 gaat naar Marte Stekelenburg, de tweede prijs is voor Marjan Belt en de winnaar is …. Tom van de Oudeweetering met een klassieke bijenfoto, scherp tot in alle details, die de essentie van het bijenleven laat zien – nectar verzamelen en stuifmeel verspreiden. Voor de winnaar een exemplaar van het boek van Sonnemans, een pakket bio-bloembollen en een cadeaubon van het Fotolab. Proficiat Tom!

De oproep voor de wedstrijd was:
Heb je plezier in het fotograferen van natuur? Doe dan mee aan de fotowedstrijd Wilde Bijen 2019. Maak de drie mooiste foto’s van wilde bijen of hommels en stuur ze in. 

Details

Date:
7 July 2019
Time:
12:00 - 14:30
Event Category:

Venue

Clubhuis, terras, geitenhok