Natuuractiviteiten
op Amstelglorie

Paddestoelenexcursie

Zaterdag 25 november 2006 is er een excursie waarbij we gaan kijken welke paddestoelen er allemaal op Amstelglorie voorkomen. Martin Camphuijsen, onze eigen tuinpark-bioloog heeft het terrein al wat verkend. Mogelijk gaat er ook een paddestoelen-expert van buiten Amstelglorie met ons mee op pad. Start om 14.00 uur bij de Hoofdingang.

 

Winterexcursie

Zaterdag 27 januari 2007 gaan we met Esther Kronemeijer nog even verder met de bomenmonitoring op Amstelglorie. Ook in de winter kun je de bomen op naam brengen, door goed naar de vorm en de knoppen te kijken. Verder is het heel leuk om – als er sneeuw ligt - sporen van allerlei dieren te gaan zoeken en te bedenken welk dier die sporen zou kunnen hebben gemaakt. Start om 14.00 uur bij de Hoofdingang

Groenavond over natuur(beheer) op Amstelglorie

Vrijdag 20 april  2007 is er een avond georganiseerd waar de (tussentijdse) resultaten worden gepresenteerd van het natuurmonitoringsproject dat in 2006 is opgestart. Er is toen een groep tuinders - na het volgen van een speciale cursus - regelmatig op pad gegaan om systematisch in kaart te brengen wat er groeit en bloeit op Amstelglorie. Uiteraard is er ook volop ruimte voor het uitwisselen van ervaringen bij de uitvoering van het project. Ook wordt ingegaan op de relatie tussen de gedane waarnemingen (van onder meer planten, bomen, vlinders en  libellen) en de uitvoering van het beheer op Amstelglorie.

Zaal open om 19.30; start om 20.00 in het Clubhuis of het gebouw WBC, mocht de vloer nog niet klaar zijn.

Voor meer informatie: mail naar natuurexcursiesamstelglorie