Amstelglorie bij interessantste tuinparken Europa

De internationale organisatie voor tuinparken in Europa (Office International du Coin de Terre et des Jardins Familaux) heeft een overzicht gemaakt van interessante Europese tuinparken om te bezoeken. Amstelglorie is op de lijst geplaatst na voordracht van de Nederlandse AVVN.

Veel bijzondere tuinparken
Alle deelnemende landen konden vijf tuinparken voordragen. Nederland heeft veel bijzondere tuinenparken. De AVVN gaf dan ook aan dat de selectie erg moeilijk was. Hieronder vind je de 5 voorgedragen parken en de reden waarom:

  1. De Hoge Weide uit Utrecht vanwege de bijzondere inpassing in een bedrijventerrein (soort tuinen: combituinen)
  2. Tuinwijck uit Groningen vanwege het hoge niveau van ecologisch beheer en verscheidenheid aan tuinhuizen (soort tuinen: combituinen)
  3. Amstelglorie uit Amsterdam – veelzijdigheid, het hoge niveau van natuurlijk tuinieren en het betrekken van vele andere doelgroepen (soort tuinen: siertuinen)
  4. Duinlandjesvereniging De Noord uit Egmond aan Zee– vanwege de zeer bijzondere ligging van de tuinen in het duinlandschap (soort tuinen: moestuinen)
  5. VTV Naarden uit Naarden vanwege de ligging tegen een woonwijk aan en al 100 jaar op dezelfde locatie, de kindertuinen, kruidentuin, de wisselwerking met de buurt en het natuurlijk tuinieren (soort tuinen: moestuinen)

Op de website van het Office International vind je een plattegrond waarop je de locatie en informatie over de interessante tuinparken vindt. De landen die mee doen zijn Oostenrijk België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland.

Natuurlijk tuinieren