Logeerhuis Amstelglorie

  

Een rolstoel-aangepast vakantiehuis voor mensen met een beperking, aan de rand van Amsterdam

Op tuinpark Amstelglorie ligt, te midden van een mooi aangelegde tuin, het Logeerhuis. Dit is een eenvoudige maar gezellige, aangepaste vakantiewoning voor mensen met een lichamelijke of financiële beperking. Ook oud-tuinders of ouders van tuinders mogen gebruik maken van het huisje. Het Logeerhuis wordt geheel gerund door vrijwilligers van Amstelglorie. 

Huurperiode: mei – oktober
Het Logeerhuis is te huur in de periode mei tot oktober. In juni, juli en augustus voor één week, in mei en september voor 2 weken. Het huisje is geschikt voor maximaal 3 personen. Als u tot de doelgroep behoort en een weekje in het huisje wilt verblijven, kunt u hiervoor een aanvraag doen via het emailadres onder aan de pagina. In uw mail dient u, naast uw n.a.w. gegevens, ook aan te geven waarom u graag het logeerhuisje zou willen huren. 

Rolstoeltoegankelijke, aangepaste inrichting
Zowel het huis als tuin zijn toegankelijk voor rolstoelen. Het huisje heeft een huiskamer met open keuken en schuifpui naar het terras, een eenpersoons slaapkamer, een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden, en een ruime badkamer. Via de eenpersoons slaapkamer kom je in de tweepersoons slaapkamer. De bedden zijn verhoogd en dekbedden zijn aanwezig. De badkamer biedt genoeg ruimte voor een rolstoel. Het toilet, de douche en wastafel zijn voorzien van beugels en er is een (opklapbare) douchestoel aanwezig. 

Het huis is compleet ingericht. In het keukengedeelte is een vierpits gastoestel, een koelkast met vriesvakje, een magnetron, klein oventje, waterkoker en filterkoffiezetapparaat.  Verder is er een kleurentelevisie (Digitenne) en een elektrische kachel.

De tuin van het Logeerhuis is ruim en er zijn tuinstoelen en een -tafel aanwezig. In de aangebouwde schuur kunnen fietsen en rolstoelen opgeborgen worden. De schuur is voorzien van een accu-oplaadpunt voor fiets en rolstoel. Huurders kunnen gebruikmaken van de aanwezige fietsen.

Keukenlinnen is aanwezig, evenals een basisvoorraad koffiefilters, koffie, thee, suiker, peper en zout e.d. Handdoeken en bedlinnen neemt de huurder zelf mee. 

Huurprijs
Doordat het een vrijwilligersproject betreft kunnen we de huurprijs laag houden. Deze bedraagt 150 euro per week voor 2 personen. Voor een derde persoon brengen we 20 euro per week extra in rekening. De huurprijs is inclusief energie- en schoonmaakkosten.

Aankomst- en vertrektijden
De aanvangstijd van de huurperiode is zaterdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur. Vertrektijd is zaterdagochtend 10 uur.

Kinderen
De tuin waarin het Logeerhuis zich bevindt, is niet omheind. Op Amstelglorie bevinden zich veel sloten, ook in de nabijheid van het Logeerhuis, dus wandelen en spelen onder begeleiding is het advies.

Huisdieren
Om hygiënische redenen zijn huisdieren niet toegestaan.

Parkfaciliteiten
Op het tuinpark kun je heerlijk wandelen en genieten van de natuur, de mooie tuinen bewonderen vanaf de paden en de kunst bekijken langs de beeldenroute. Er is een natuurspeeltuin op het grote speelveld, en een winkel waar je terechtkunt voor basisboodschappen en diverse snacks. 

Parkeren
De auto kan op ons afgesloten parkeerterrein geparkeerd worden (deze kan niet bij het Logeerhuis staan). Dit parkeerterrein ligt op Amstelglorie,  op ongeveer 250 meter van het Logeerhuis.
Tuinpark Amstelglorie is geheel autovrij. Voor het Logeerhuis wordt echter een uitzondering gemaakt voor het brengen en halen van de bagage: bij aankomst en vertrek kun je het terrein oprijden samen met een vrijwilliger van het Logeerhuis. Stem vooraf even af of dit nodig is.

Amstelglorie in Amsterdam
Amstelglorie ligt aan de zuidkant van Amsterdam, langs de Amstel. Je kunt buiten het park heerlijk wandelen en fietsen langs de rivier, of even over de Utrechtse brug de levendige Rijnstraat bezoeken, waar je winkels en diverse supermarkten, restaurantjes en terrasjes tegenkomt.  Alhoewel het Logeerhuis te midden van het groen ligt, is en blijft het Amsterdam; er is altijd enig verkeersgeruis op de achtergrond.

Ligging en bereikbaarheid
Bekijk alle informatie over ligging en bereikbaarheid van Tuinpark Amstelglorie.

Contact
U kunt hier de beschikbaarheid van het logeerhuis controleren.
Voor meer informatie of een aanvraag voor verblijf kunt u mailen naar logeerhuis@amstelglorie.nl