Amstelglorie en basisscholen

In 2002 is Amstelglorie begonnen met lessen natuureducatie voor verschillende basisscholen in de Rivierenbuurt en een school in Amsterdam Oost. Tijdens de lessen maken kinderen tussen de 4 en de 12 jaar op een speelse manier kennis met de flora en fauna op Amstelglorie. Het programma is opgezet met behulp van het Amsterdams Natuur Milieu en Educatie Centrum (ANMEC).

IMG_7875De lessen zijn iedere maandagochtend vanaf mei tot augustus en worden begeleid door de ouders van de kinderen en een vaste groep tuinders die dit op vrijwillige basis doet. De kinderen krijgen in groepjes verschillende opdrachten: ze gaan ‘vissen’ op het bruggetje bij het speelveld en bekijken de vangst met een loep. In het bos zoeken zij naar beestjes die in en op de grond leven en die ze voorzichtig in een loeppotje doen om goed te kunnen bekijken (en daarna natuurlijk weer vrijlaten). Begeleiders wandelen met de kinderen door het park om ze te vertellen over bijzondere dingen die je in de stad niet zo snel ziet of waar je makkelijk aan voorbij fietst.

Voor alle deelnemers zijn het heel plezierige en intensieve ochtenden. De vrijwilligers doen dit werk met groot plezier. De kinderen van nu zijn immers de toekomstige tuinders op Amstelglorie en de toekomstige bewoners van onze groene stad.

Wil je meer informatie over onze natuureducatie, stuur dan een e-mail naar:
NME-Amstelglorie