Hemkerhof

Proeftuin voor natuurlijk tuinieren
De Hemkerhof is de tweede gezamenlijke kweektuin op Amstelglorie die zich richt op drie E-pijlers, nl Ecologie, Educatie en Eetbaar. Er zijn workshops, proeverijen en festiviteiten zoals de kinderworkshop ‘Wild Koken’ en het Oogstfeest in oktober.

De Hemkerhof wordt als locatie gebruikt door de werkgroep Natuureducatie. Deze werkgroep verzorgt educatie voor scholen, voor individuele tuinders en voor buurtbewoners.

Volg ons op Instagram: Hemkerhof op Amstelglorie.

De Hemkerhof zoekt vrijwilligers
Stuur een mail als je interesse hebt om deel uit te maken van deze gemeenschappelijke educatie tuin. Hemkerhof@amstelglorie.nl

Jaaroverzicht 2019

  • Wild Koken.
    Kook workshop voor kinderen van 4 tot 12. Samen in de berm wilde eetbare planten verzamelen en daar dan een heerlijke maaltijd van bereiden voor je ouders. Dat is wat we doen bij Wild Koken. Elke keer is anders maar elke keer is een avontuur. Verrassend en heerlijk zijn de maaltijden. Niet alleen leerzaam om bijvoorbeeld te weten hoe je zelf boter kan maken maar ook altijd spannend om een vuurtje te stoken. Data 13-4, 25-5, 22-6 en 12-10. Kosten: 7,50  Inschrijven via: Hemkerhof@amstelglorie.nl
  • Natuur leer/werkdagen. 4 mei, 22 juni, 7 september en 19 oktober kan je komen werken en leren op de Hemkerhof. Iedereen is welkom tussen 10-17. Er wordt heerlijk in de natuur gewerkt en Wildpluksoep gegeten. Als je vragen hebt over natuurlijk tuinieren kunnen die in theorie en praktijk worden behandeld. Stuur ajb wel even een mail met je vraag naar Hemkerhof@amstelglorie. Op die manier kunnen we zorgen dat de kennis in huis is.
  • Plantjes Markt. 28 april. Ruilen en kopen. van 10-12 uur op de Hemkerhof. Voor koffie en thee wordt gezorgd. 🙂
  • Dotterdag/Amstellanddag/Bijenhotel maken. 2 juni.
  • Hemkehof Oogstfeest. 12 oktober.
  • Natuurwerkdag. 2 november.