Openbaar park

Op het terrein van Amstelglorie vind je ruim 400 volkstuinen, die bewerkt worden door nog veel meer enthousiaste Amsterdammers. Van siertuinen met bloemen, heesters en vijvers tot traditionele moestuinen met groente en fruitbomen: je vindt ze allemaal op het tuinpark.

Openbaar groen
Maar er is nog veel meer op Amstelglorie te vinden. Zo kan je heerlijk fietsen en wandelen over het algemene deel van het park. Op dit openbare deel, van ca. 9 hectare, vind je een speelbos, de Hemkerhof (een proeftuin voor natuurlijk tuinieren), het Logeerhuis, een plas-dras-gebied, een paddenpoel, twee bijenkolonies en een kruidentuin. En natuurlijk is er het speelveld waar jong en oud met mooi weer heerlijk vertoeft. Het is overdag vrij toegankelijk als park voor bezoekers. Bij de ingang vind je een plattegrond van het park.

De paden, singels, grasvelden, bermen, sloten, etcetera, worden beheerd en onderhouden door de tuinders.

Jeu de boules-baan
Hou je van een potje petanque? Neem je vrienden mee en kom een balletje werpen. Achterin het speelveld ligt een goed onderhouden jeu de boules-baan. Je kan er tot donker terecht, met uitzondering van vrijdagavond.
Wel zelf ballen meenemen.