Inschrijven bij Amstelglorie

IMG_1321

Buiten in de stad

Een tuin op Amstelglorie is voor veel Amsterdammers een aantrekkelijk alternatief voor een woning met tuin. Een plekje waar je kan tuinieren, waar kinderen buiten kunnen spelen zonder last te hebben van verkeer en waar je – als het weer meezit – kan genieten van een plekje onder de zon.

Inschrijven

Wie een tuin wil huren op Amstelglorie, moet zich eerst inschrijven bij de Bond van Volkstuinders (kosten ca.€ 45 per jaar). Daarna kun je aspirant-lid worden van de vereniging Amstelglorie. De eenmalige inschrijfkosten zijn € 20,-.

Iedereen kan zich inschrijven als aspirant-lid van de Bond van Volkstuinders, en vervolgens als aspirant-lid van Amstelglorie, ongeacht de woonplaats op dat moment. Je kunt echter alleen een tuin toegewezen krijgen, wanneer je op dat moment in de gemeente Amsterdam, Ouder-Amstel, Landsmeer of Almere woont (dit geldt niet voor aspiranten die zich voor 13 juni 2021 al hebben ingeschreven).

Lees voorafgaand aan je inschrijving ook over de lusten en lasten van een Volkstuin.

Ik wil me inschrijven voor de wachtlijst van Amstelglorie

Lange wachtlijst

Zodra je bij ons als aspirant-lid (of kandidaat-huurder) geregistreerd staat, kun je reageren op elke tuin die vrijkomt. Amstelglorie kent een lange wachttijd. Houd er rekening mee dat de gemiddelde wachttijd voor een tuin tussen de 8 en 15 jaar is. Jaarlijks komen er op Amstelglorie 10 à 20 tuinen vrij. Onder het kopje tuinen te huur op de website en in de vitrine naast de ingang van het clubhuis kun je zien welke tuinen er op dit moment te huur zijn.
Bekijk het wachttijden-overzicht

Kosten van een tuin

De gemiddelde huurprijs van een tuin op Amstelglorie bedraagt zo’n € 700 per jaar. Bij dat bedrag zijn kosten als grondhuur, een bijdrage aan de exploitatie van Amstelglorie, watergeld en verontreinigingsheffing inbegrepen. Het totaalbedrag is exclusief verzekering. De meeste huisjes zijn verzekerd tegen brand en inbraak. Gemiddeld kost dit zo’n 80 euro per jaar.

Taxatie van vrijkomende tuinen
Wanneer een tuinder zijn of haar tuin op Amstelglorie opzegt, worden de tuin, het tuinhuisje (voor zover aanwezig) en eventuele andere opstallen (schuur of kas), getaxeerd volgens de regels die zijn vastgesteld door de Bond van Volkstuinders. Het taxatierapport vind je op de website van Amstelglorie. Op dit rapport staat ook het totaalbedrag dat voor de nieuwe tuin moet worden betaald. De tuinen hebben een vaste prijs: over het bedrag kan niet onderhandeld worden. ‘Overbieden’ heeft evenmin zin. De vertrekkende tuinder kan wel met de nieuwe huurder een overnamebedrag overeenkomen voor inboedel.

Woonplaatsbeginsel

De aspirant-leden die zich voor of op 12 juni 2021 bij de Bond hebben ingeschreven, kunnen een tuin toegewezen krijgen ongeacht de woonplaats op dat moment. Wanneer de datum van inschrijving bij de Bond 13 juni 2021 of later is, kan de tuin alleen worden toegewezen wanneer het aspirant-lid woont in één van de hierboven genoemde gemeenten.

Magazines BVV & AVVN lidmaatschap

Wanneer je lid bent geworden van de Bond van Volkstuinders, ontvang je maandelijks het Bondsblad Vroegop. Door je lidmaatschap van de Bond van Volkstuinders (BvV) ben je ook lid van het Algemeen Verbond van Volkstuinders (AVVN) en krijg je elk kwartaal De Tuinliefhebber toegestuurd, het lijfblad van volkstuinders in Nederland.

Betaal op tijd
Vergeet niet om de jaarlijkse acceptgiro van de BvV te voldoen. Bij geen of te late betaling verdwijnt je naam van de wachtlijst en vervalt je plek op onze aspirantledenlijst en daarmee de opbouw van je wachttijd. Zorg er dus voor dat je op tijd betaalt, eventueel via een automatische afschrijving. 

Meer informatie voor aspirant-tuinders (pdf)


Bekijk ook: