Vrijwilligers gezocht

DAAROM VRIJWILLIGERSWERK! >>

Voor onderstaande activiteiten zijn nog vrijwilligers gevraagd.
Let op: In de meeste gevallen gaat het echter om EXTRA vrijwilligerswerk, naast je tuindiensten. In enkele gevallen gaat het om taken die je (deels) kunt compenseren met tuindiensten. Deze zijn aangegeven met een rode ster: *

 • Bestuurslid  *
  Kom een tijdje meedraaien om te ontdekken wat het inhoudt. We hebben echt meer mensen nodig! Neem voor meer informatie contact op met het bestuur.

 • Clubhuis-coördinator *
  Het clubhuis is sinds jaar en dag een belangrijk middelpunt voor activiteiten voor en door tuinders.
  Daarnaast vinden er ook steeds meer activiteiten plaats die sterk op de buurt zijn gericht. Om al deze activiteiten naast elkaar mogelijk te maken zoeken wij een coördinator, die de agenda beheert voor de verschillende clubhuisactiviteiten, aanspreekpunt is voor de tuinders, bestuur, commissies en andere gebruikers van het clubhuis, en de planning afstemt met de barcoördinator en de schoonmaakploegcoördinator. Neem voor meer informatie contact op met het bestuur.

 • Maatjes om nieuwe tuinders op weg te helpen
  In seizoen ’24 start een pilot voor een ‘maatjesproject’ voor nieuwe tuinders. Iedere nieuwe tuinder krijgt een ‘maatje’ toegewezen, een ervaren tuinder, die hem of haar gedurende de eerste 24 maanden/ 2 seizoenen op weg helpt op Amstelglorie. Het maatje dient als vraagbaak voor praktische zaken over tuinieren, renoveren, (ver-)bouwen, tuinafval,
  zonnepanelen, winterklaar maken, etc. Maar een maatje helpt ook om de nieuwe tuinder zijn of haar weg te leren vinden in het verenigingsleven op Amstelglorie.
  Wat wordt verwacht van een maatje?

 • Medewerkers educatie *
  Voor het begeleiden van schoolklassen en doen van natuurlessen. Er zijn een paar eigenschappen waaraan je moet voldoen:
  – Met kinderen kunnen/ willen omgaan
  – Kennisoverdracht kunnen doen
  – Beschikbaar zijn op doordeweekse dagen (voor minimaal 1 educatieles)
  – Feeling voor natuur

Neem voor meer informatie contact op met het bestuur.

 • Bijenlint bijhouden *
  Voor het bijenlint op de Kastanjelaan zoeken we 2 enthousiaste tuinders die hun tuindiensten & nog wat extra uurtjes in dit project willen steken. Zet jij je graag in voor meer biodiversiteit & natuurlijk tuinieren, en werk je graag mee aan dit mooie openbare stukje Amstelglorie? Meld je dan aan bij de WBC

 • Heb jij zin om af en toen een uurtje lekker stevig bezig te zijn met grotere (doordeweekse) klussen*?
  – Van bomen rooien tot de sloot schoonhouden: meld je bij de WBC
  – Van schilderklussen tot het plaatsen van een tafeltennistafel: meld je bij de BC

 • Mensen die af en toe achter de bar willen staan
  Vind jij het leuk om af en toe achter de bar in het clubhuis te staan? We hebben regelmatig mensen nodig:
  Voor ’s avonds (ook tappen, dus enige horeca-ervaring is meegenomen).
  Voor ochtend of middag (vooral bij ontvangst workshop-deelnemers).
  Interesse? Meld je aan »

———————————————————————————-

Reeds ingevuld:

Watercommissielid *
We zijn op zoek naar uitbreiding van de watercommissie, die momenteel uit één persoon bestaat. Als lid van de watercommissie help je mee bij reparaties van lekkages op het terrein, ga je aan de slag om tussenkranen te plaatsen en zorg je iha voor een goed functionerend watersysteem, in samenwerking met het huidige lid. Ben jij een beetje handig en niet bang voor wat grotere klussen? Heb je interesse om mee te helpen om de waterleiding op Amstelglorie in goede banen te leiden?
Bekijk het volledige profiel

Schoonmaakcoördinator clubhuis
Voor plannen van de schoonmaak, bijhouden van inkoop schoonmaakproducten, regelen dat er wekelijks schoonmakers ingeroosterd worden.

Redactieleden voor website en nieuwsbrief (ook technische kant)
Het gaat vooral om het bijhouden en actualiseren van de huidige website en het vullen van de nieuwsbrief. Enige kennis van WordPress en ervaring met online teksten is handig. Meld je aan »

Coordinator moestuinbakken op het speelveld
We zijn op zoek naar iemand die het komend seizoen het clubje tuinders van de moestuinbakken enigszins begeleidt. Er moeten nieuwe tuinders geworven worden (vanuit het Amstelkwartier) door te flyeren, eventuele nieuwe bakken bijgezet en gevuld. En de nieuwe mensen moeten op weg geholpen worden. Het werk is vooral geconcentreerd rond het begin van het seizoen, vanaf eind maart. Daarna loopt alles wel vanzelf meestal. Meld je aan bij het bestuur: bestuur.amstelglorie@gmail.com

Vormgever huisstijl en PR-materiaal
Een vormgever met een frisse blik die een nieuwe/ vernieuwde huisstijl kan ontwikkelen (of de ontwikkeling kan begeleiden). Voor flyers, postertjes, online uitingen, maar ook voor bijv. bewegwijzering.

Caissiere voor de inkoop, 8 zaterdagochtend per jaar 
De inkoop (winkel met tuinartikelen bij de ingang) heeft voor het nieuwe seizoen plaats voor een nieuwe caissiere. Je werkt volgens een vooraf afgestemde planning 8 zaterdagochtenden (van 9.50  tot ca. 12.45 uur) per jaar achter de toonbank en helpt met de verkoop van tuinartikelen en het afhandelen van bestellingen. Na afloop maak je de kas op. Het komend seizoen gaan we voor het eerst met een pinkassa werken. Je krijgt natuurlijk vooraf een training. Heb je interesse, laat het dan uiterlijk eind van februari weten.

Iemand gevraagd voor onderhoud gereedschap 
Zou jij wel mee willen helpen met het slijpen van scheppen en ander tuingereedschap? Zodat er voor het algemeen werk met goed materiaal gewerkt kan worden? Neem contact op met: wbcamstelglorie@gmail.com

Organiseren en meewerken aan de Open Dag (2 juni)
Ook dit jaar is er weer een Open Dag op Amstelglorie, namelijk op zondag 2 juni. Net als vorig jaar is het de bedoeling dat er diverse activiteiten worden aangeboden aan de bezoekers, zoals een plantenverkoop, kinderactiviteiten, muzikale omlijsting, ontvangst gasten, etc. De open dag valt samen met de Kunstroute en is onderdeel van de Open Dag Amstelland. Kan jij meehelpen in de voorbereiding van deze dag? Stuur dan een berichtje naar: bestuur.amstelglorie@gmail.com

Webontwikkelaar voor implementeren nieuw WP-thema
Weet jij iets meer van de techniek achter websites en kan je helpen met bijvoorbeeld het implementeren en aanpassen van een nieuw WP-thema, het importeren van handige apps, of het migreren van de site naar een andere map? Dan is je hulp heel welkom! Meld je aan »

Monteur/ reparateur 
Iemand die handig is met machines en verstand heeft van het onderhoud ervan. Bijvoorbeeld voor het onderhoud van de trekkers van het park. Lijkt dit je wel wat? Neem contact op met: bouwcommissieag@gmail.com

Loodgieter
Een loodgieter of een handige alleskunner die af en toe kan assisteren bij het zware werk met de waterleiding op het openbare deel van Amstelglorie. Je houdt van aanpakken en deinst niet terug voor soms flink wat graafwerk of met je handen werken in de blubber. Ook weet je genoeg van waterleidingen om soms zelfstandig aan de slag te gaan met een lekkage klus; natuurlijk krijg je hierbij hulp van andere tuinders als nodig. Iets voor jou? Meld je aan »

Organisatoren gezocht voor Reuring in het Groen
De Reuring-groep is op zoek naar mensen die willen helpen in de organisatie voorafgaand aan het festival en op de dag zelf. Het festival is doorgaans de eerste zaterdag van de zomervakantie. Er is een draaiboek dat je kunt volgen.
Meld je meteen aan: reuringinhetgroen@gmail.com »

Schoonmakers clubhuis gezocht
Wie wil op een vaste doordeweekse dag of zo nu en dan meehelpen met het schoonhouden van het clubhuis? In een groepje van ca. 3 personen maak je de bar, keuken, vloer en toiletten schoon. Een schoonmaakdienst duurt ca. 2u.
Lijkt dit je wel wat? Meld je dan aan >>