Witte ‘hoofdbrug’ maandag afgesloten

Witte ‘hoofdbrug’ maandag afgesloten

De brug bij de hoofdingang is maandag 23 mei volledig afgesloten. Gebruik op die dag de ingang van de parkeerplaats. Het hek van de parkeerplaats hoeft op deze dag niet op slot op.

Brug bij hoofdingang tuinpark Amstelglorie

Voedselpark Amsterdam

Voedselpark Amsterdam

Aan de westrand van Amsterdam ligt de Lutkemeerpolder: een gebied van 43 hectare groot dat nu nog bestemd is als bedrijventerrein. Maar hoe mooi zou het zijn als we als dit gebied met grote ecologische waarde zouden kopen en ontwikkelen tot agro-ecologisch landschapspark. Zo kunnen we Voedselpark Amsterdam werkelijkheid laten worden. Voedselpark Amsterdam wil stad en platteland verbinden. Het gebied en het plan is van belang voor klimaat, wateropvang, biodiversiteit én voor jou en de jeugd, die leert over lokaal voedsel verbouwen. Help mee en doe een donatie om dit unieke plan te steunen!
(Je betaalt alleen als het Voedselpark ook écht doorgaat).

Tuinieren in een moestuinbak

Tuinieren in een moestuinbak

Heb je het al gezien? Op de Kastanjelaan, in het gras langs het pad, staan 10 versgetimmerde moestuinbakken! Buurgenoten en aspiranttuinders kunnen hier een ruime vierkante moestuin bewerken. De moestuinbakken op het speelveld zijn zó populair dat we besloten hebben om op deze plek een nieuwe groep enthousiastelingen een plekje in het groen aan te bieden. Eind maart zijn alle moestuinders weer aan de slag gegaan, zowel op het speelveld als langs de Kastanjelaan. Kom gezellig langs om een kijkje te nemen of een praatje te maken met deze nieuwe tuinders. Heb je als buurtbewoner of aspirant-tuinder interesse in een moestuinbak? Je kunt je vanaf oktober weer inschrijven voor een plekje op de wachtlijst voor volgend seizoen (’23).

Tulpenboom terug op Wolkerstuin

Tulpenboom terug op Wolkerstuin

In de tijd dat Wolkers zijn tuin op Amstelglorie had, stond er al een Tulpenboom. Hij nam deze mee toen hij naar Texel verhuisde. Nu staat er weer een ent van een boom uit Oud Poelgeest, van dezelfde boom als waar Wolkers zijn ent destijds van had. De Tulpenboom werd door de burgemeester van Oestgeest overhandigd aan Rick Vermin van stadsdeel Oost. Amstelglorie is blij dat ‘de’ Tulpenboom terug is op de Wolkerstuin.
Lees het hele artikel

Overhandiging Tulpenboom Wolkerstuin

Ruimte voor Tumi

Ruimte voor Tumi

Een film van Nico Markus over Tumi, de waarde van Amstelglorie, de betekenis van volkstuinen en over het belang van groen voor de stad en haar bewoners in het algemeen.
Bekijk Ruimte voor Tumi

tuinieren op Amstelglorie Tumi op Amstelglorie

Documentaire De Groene Oase

Documentaire De Groene Oase

Heb jij de documentaire al gezien?
Bekijk de opname van de Pakhuis de Zwijger discussieavond via de link onderin dit bericht, waarin de hele film te zien is.

De korte documentaire De Groene Oase is een ode aan volkstuincomplex Nieuw Vredelust en het gebied er omheen. Zeer relevant, want Nieuw Vredelust vreest nog steeds voor zijn voortbestaan. De gemeente Ouder-Amstel wil namelijk in de Duivendrechtse polder nieuwbouwwijk de Nieuwe Kern vestigen. In De Groene Oase tonen de tuinders wat er verloren dreigt te gaan als de tuinen moeten wijken voor de bouwplannen.

Over de film

Onder de rook van de Amsterdam Arena ligt een bijzonder en rijk natuurgebied wat wordt onderhouden door een groot aantal vrijwilligers. Een groene oase en long die ruimte biedt om even te ontsnappen aan het drukke en stedelijke leven. Documentairemaker Evert van den Bos die de afgelopen 30 jaar 150 natuurdocumentaires heeft gemaakt in o.a. Afrika, Thailand, Indonesië en de Galapagos brengt het unieke verhaal van deze plek in beeld. Als Amsterdammer hoopt hij dat Amsterdam kan leren van de positieve lessen die hij geleerd heeft tijdens zijn werk, en niet de fouten maakt die elders in de wereld gemaakt zijn.

Petitie Volkstuinen Westerpark

Petitie Volkstuinen Westerpark

De volkstuinparken Nut en Genoegen en Sloterdijkermeer verzetten zich tegen doorgaande fietsroutes en een OV-baan voor bus en/of tram die zijn ingetekend door de parken. Er is sprake van ‘over 8 of 9 jaar’pas, maar de grondposities worden nu al vergeven. Daarom is actie hiertegen nu van belang. Steun deze volkstuinparken in hun strijd tegen snelwegen voor fiets, bus en tram door de parken door de petitie ‘Red het Westerpark’ te tekenen.

IK TEKEN DE PETITIE

tram en metro door park

Werkzaamheden aan de metrolijn

Werkzaamheden aan de metrolijn

We ontvingen een melding van de GVB over nachtelijke werkzaamheden aan de metrolijn:
de werkzaamheden ter hoogte van Amstelglorie staan gepland tussen 14 juni en 23 juli deze zomer. Dus houd rekening met eventuele overlast in deze periode als je dicht tegen de metrolijn grenst met de tuin.