Vrijwilligerswerk

Een park voor en door tuinders
Net als andere volkstuinencomplexen wordt het algemene deel van Amstelglorie door alle tuinders gezamenlijk onderhouden. Dit onderhoud brengt het hele jaar door veel werk met zich mee: van het bijhouden van het openbaar groen tot het bemensen van de bar; van het bedrijfsklaar houden van het machinepark tot het taxeren van vrijgekomen huisjes.

IMG_6874Met de werkbeurten – verplicht voor elke tuinder – kunnen we natuurlijk een flink deel van het werk opvangen, maar voor het leeuwendeel van de werkzaamheden zijn we vooral aangewezen op onze vrijwilligers. Wekelijks zijn zo’n 70 vrijwilligers hard aan het werk om het park gezond, toonbaar en draaiende te houden. Dat lijkt veel, maar in praktijk komen we vaak handen te kort. En voor elke vrijwilligersklus geldt: vele handen maken licht werk.

Bovendien heeft elke commissie of werkgroep na verloop van tijd ‘vers bloed’ nodig. Dat geldt ook voor het bestuur. Amstelglorie is dan ook voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten voor een mooi en leefbaar park. Maar ook voor een betaalbaar Amstelglorie, want hoe meer werk we moeten uitbesteden, hoe hoger de contributie wordt! Je hulp is dus onmisbaar!

Kweektuin

Meld je aan als vrijwilliger
Amstelglorie zoekt voor alle onderdelen van het park nieuwe vrijwilligers. Wil je een bijdrage leveren aan een van vele (onderhouds)taken op het complex, je kennis over planten en bloemen overdragen op basisschoolleerlingen of wil je helpen met het opzetten van nieuwe natuurprojecten? Heb je zin om mee te denken hoe het park er over tien of twintig jaar uitziet of wil je investeren in het verenigingsleven?
Meld je dan aan bij een van de commissies of bij het bestuur >

Past een kortlopende vrijwilligersklus beter bij jou?
Kijk dan hier of er een kortlopend project is waar je aan mee kunt doen >