Voor buurtgenoten en aspirant-leden die (nog) geen tuin hebben, hebben we op het grote speelveld 26 moestuinbakken beschikbaar gesteld. Elk jaar is het een komen en gaan van enthousiaste mensen die hun vierkante meter-moestuin bewerken. Omdat er zoveel animo voor is, hebben we een tweede serie van tien bakken geplaatst langs de Kastanjelaan. Zo kunnen we nog meer buurtbewoners/ aspiranten gelukkig maken met een stukje groen. 
Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst.

Achtergrondinfo
We hebben op Amstelglorie ruimte gemaakt voor een aantal ‘vierkante-meter’-moestuinen (1.20×1.20m). Op een stukje grond van 1.20×1.20 kun je heel wat verbouwen. Voor wie niet bekend is met deze manier van moestuinieren: google op ‘square feet garden’ of op ‘makkelijke moestuin’.

Tuinseizoen: mei tot en met september
De moestuinbakken kun je bewerken tot einde seizoen (meestal half oktober). Kosten voor een bak met vulling, zonder zaden is ca: 20 a 30,- euro (afhankelijk van de hoeveelheid aarde die je nodig hebt). Gereedschap neem je zelf mee. Onderhoud van het terrein om de moestuin-bakken regelt Amstelglorie. Het zaaien, onderhouden en uiteindelijke oogsten doe je zelf. In de zomervakantie is er altijd wel iemand te vinden die de plantjes even wat water kan geven als je op vakantie bent.

Biologisch
Amstelglorie is voorstander van natuurlijk tuinieren, daarom is alleen het gebruik van biologische zaden/ planten gebruik toegestaan. Deze kan je online bestellen bij diverse webshops, of kopen bij De Aanzet (bio-winkel in de Pijp), op de plantjesmarkt van Amstelglorie (vaak op zaterdagochtend van 12.00-13.00 uur) en tegenwoordig ook bij Intratuin.

natuurlijke moestuinTekening-ontspanning    Amstelglorie-moestuinbakken-wortels-op-rij  Amstelglorie-tomaten-moestuinbak   Moestuinbakken-Amstelglorie-zomer2018 Amstelglorie-moestuinbakken-november