Beplantingsplan Jan Vroegopsingel/Ouderkerkerdijk

Dinsdagavond 19 april jl. was een – mede door tuinders van Amstelglorie – drukbezochte bijeenkomst over de dijkverhoging van de Jan Vroegopsingel en de Ouderkerkerdijk.
Duidelijk werd dat er zo’n honderd bomen moeten verdwijnen. Omdat het gebied in de hoofdgroenstructuur valt – en het oeverbos zelfs in de ecologische structuur – is de gemeente verplicht herplanting aan te brengen. De herinrichting biedt ook kansen om het gebied recreatief, maar ook ecologisch te verbeteren. Twee stadsecologen hebben al meerdere mogelijkheden om de natuur te versterken in kaart gebracht. De invulling hiervan ligt nog helemaal open en daarvoor worden twee bijeenkomsten belegd, waar betrokkenen kunnen meedenken.

Dinsdag 25 april om 19.00 uur bij de picknicktafel naast het speelveld in het oeverbos
Hier worden de ideeën tot nu toe toegelicht, na een brainstorm de nieuwe ideeën verzameld om te komen tot een grove schets, inclusief beheervoorstel.

Maandag 8 mei om 19.00 uur bij de picknicktafel naast het speelveld in het oeverbos
Hier wordt het concept beplantingsplan toegelicht en worden de aanpassingen besproken.

Hierna wordt het concept definitief aan het voorlopig ontwerp van het project ‘Dijkverhoging Jan Vroegopsingel/Ouderkerkerdijk’  toegevoegd en gepresenteerd aan het bestuur van stadsdeel Oost. Dit bestuur bepaalt of dit voorlopig ontwerp (incl. het beplantingsplan en natuurversterkende maatregelen) mag worden vrijgegeven voor inspraak.

Deze bijeenkomsten staan open voor alle betrokkenen, dus ook voor ons, de groenbetrokken tuinders.