De Wolkerstuin

Wolkerstuin op Amstelglorie - logo, exterieur en interieur

De Wolkerstuin

In het voormalige tuinhuis van Jan en Karina Wolkers worden lezingen gegeven, workshops voor kinderen over natuur georganiseerd, en logeren regelmatig gastschrijvers om te werken aan een manuscript. Mail voor informatie naar: post@wolkerstuin.nl.

Renovatie Wolkerstuin: donateurs gezocht!

De Wolkerstuin op Amstelglorie is al in haar eerste jaar een succes. Sinds de opening hebben er onafgebroken gastschrijvers gelogeerd waaronder, Anne Vegter, Rob van Essen, Maartje Wortel, Maarten Mol en Marieke Lucas Rijneveld (zie de complete lijst onderin).

Vanaf half oktober houden wij een winterstop en is er tijd om de renovatiewerkzaamheden aan het meer dan veertig jaar oude tuinhuis, te hervatten. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe fondsen en donateurs.

Wie kan en wil bijdragen aan het in stand houden van dit prachtige literaire erfgoed op Tuinpark Amstelglorie? Je kunt een bedrag naar keuze overmaken naar:
NL96 INGB 0004 5117 99 ten name van Tuingr Amstelglorie vd Bond V Volkstuind, onder vermelding van “Donatie Wolkerstuin”.
Lees meer »

 

     

3 juni 2018: Opening Wolkerstuin

Op zondag 3 juni was de feestelijke opening van ‘De Wolkerstuin op Amstelglorie’.De afgelopen maanden heeft een aantal vrijwilligers flink de handen uit de mouwen gestoken om huis en tuin op te knappen en in oude glorie te herstellen. Met prachtig resultaat!

In aanwezigheid van Karina Wolkers en Wolkers-biograaf Onno Blom, vierden wij op 3 juni de totstandkoming van dit nieuwe gastschrijversverblijf en natuureducatiecentrum op Amstelglorie, dat mede gerealiseerd is dankzij steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het LiraFonds. Initiatiefnemer en coordinator van de Wolkerstuin, Florence Tonk, hield een prachtige toespraak ».
Lees het verslag »

Jan Wolkers zit buiten voor zijn tuinhuis op Amstelglorie    

Veel schrijvers deze zomer

De Wolkerstuin op Amstelglorie is de hele zomer volgeboekt! Dit is de lijst met schrijvers die voor even in de Wolkerstuin verblijven:

Boek: Amstelglorie – De Volkstuin van Jan Wolkers is uit!

Boekomslag Amstelglorie-De Volkstuin van Jan Wolkers

Hoera! Spitten, schoffelen en groente kweken.’ Dat noteerde Jan Wolkers op vrijdag 8 december 1972 in zijn dagboek, nadat hij van het bestuur van de Amsterdamse Volkstuinvereniging Amstelglorie had gehoord dat tuintje 294 aan hem was toegewezen.

Onno Blom, Wolkers-biograaf oogste een boek: hij verzamelde alle passages die Jan Wolkers ooit schreef over zijn volkstuin op Amstelglorie.

Lees de NRC-boekbespreking van Kester Freriks (pdf) »

Lees het Volkskrantartikel van biograaf Onno Blom (pdf) »

——————————————————————————

Blog over de aanloop naar de Wolkerstuin >>