Logo Amstelglorie Groeit

5 oktober 2022 | 11:00 16 oktober 2022 | 17:00
Amstelglorie - verspreid over het park

Gi-ga-groen-activiteit op Amstelglorie: voorlezen over bomen.

Van 5 en 16 oktober is het Kinderboekenweek. Voor een voorleesactiviteit in deze periode zoekt tuinder Martin voorleespapa’s , -mama’s, -opa’s en -oma’s. Maar ook kinderen die van voorlezen houden en iets over de bomen op Amstelglorie willen vertellen, kunnen meedoen! Met het verzamelen van informatie over één speciale boom, of over bomen in het algemeen, wordt je natuurlijk vooraf geholpen.

Wat?
Voorlezen, vertellen, zingen en wat je nog meer weet te verzinnen om bomen tot leven te brengen voor de kinderen die naar je komen luisteren.

Waar?
Op je eigen tuin bijvoorbeeld. Moet er wel minstens 1 boom staan, waar je iets over kan vertellen of laten zien. Of op zo’n mooi, nieuw houten bankje van Stadshout onder een van de prachtige oude bomen van ons volkstuincomplex. Of misschien wel bij een van de omgevallen, zieke of dode bomen op het complex?!

Hoe aanmelden?
Stuur een e-mail voor 3 oktober, met je volledige naam, tuinnummer, mobiel nummer en stuur je naar Martin. Je geeft daarbij aan welke dagdelen je beschikbaar bent en met wie je het samen wilt doen en welke voorleesplek je voorkeur heeft.
Houd bij je keuze voor je eigen tuin ook rekening met mogelijk herfstweer, waarbij je de voorleessessie naar binnen moet kunnen verplaatsen. Zit je met je groep liever op een buitenplek, dan gaan we samen zoeken naar een uitwijkmogelijkheid bij regen of stormachtig weer.

Natuurlijk tuinieren