Selecteer een pagina

FAQ’s corona-maatregelen op Amstelglorie

Wat betreft de corona-maatregelen op Amstelglorie volgen wij zo dicht mogelijk de richtlijnen van de overheid en de Bond van Volkstuinders. Het kan zijn dat je hierover nog vragen hebt. Via onderstaande veelgestelde vragen, vind je aanvullende informatie over de specifieke maatregelen voor ons tuinpark. 

Op grond van vragen die het bestuur tussentijds binnenkrijgt of in de omgang met tuinders hoort, wordt deze pagina aangevuld. Heb jij een vraag die niet beantwoord is via de uitgestuurde mailinfo, stuur je vraag dan naar: info@amstelglorie.nl.

 1. Waarom is het grote toegangshek weer open? 
  Enkele weken gedurende de coronaperiode is er voor gekozen om het grote toegangshek bij de hoofdingang gesloten te houden. We gaan er nu echter vanuit dat buurtbewoners en passanten, net als tuinders, zelf de overheidsmaatregelen navolgen en gepaste afstand houden op het park. We hebben dit ook zo ervaren in de afgelopen periode.

  Wanneer je toch ziet dat mensen de afstandsregels niet aanhouden, spreek ze er dan rustig op aan en vraag of ze meer afstand willen houden.

 2. Waarom is de Tuinwinkel gesloten en hoe kom ik nu aan aarde en tuinartikelen?
  Op alle Amsterdamse tuinparken zijn de winkels en openbare gebouwen gesloten, volgens de voorschriften van de Bond van Volkstuinders. Je kunt online en bij tuincentra tuinaarde en andere tuinartikelen kopen. Wel een verzoek om in het geval van tuinaarde zoveel mogelijk een onbemeste variant te kopen (zodat onze sloten en bagger zo min mogelijk vervuild raken) en in het geval van plantjes te kiezen voor de biologische varianten (ivm de bijen en andere dieren).
  Heb jij een goede tip voor tuinders op dit vlak, laat het weten!

  Inmiddels kregen we deze tips binnen voor bio-aarde:
  Aarde/ potgrond van supermarkten als Ekoplaza of Odin.
  Intratuin bio-potgrond
  Eco-logisch tuinaarde-potgrond

 3. Waarom is de Parkwinkel  nog wel open? 
  De Parkwinkel mag open blijven, omdat deze winkel niet gerekend wordt onder de openbare gebouwen op Amstelglorie. Zolang klanten zich houden aan de voorschriften van de overheid (voldoende afstand, 1 klant tegelijk, geen terras, betalen met pin), mag de winkel openblijven en bepaalt uitbaatster Anita zelf of zij de winkel open houdt of sluit. 

  Voor Anita is dit een lastige start van de winkel. Heb jij boodschappen nodig en ben je op de tuin? Overweeg dan om Anita te steunen en je boodschappen in de Parkwinkel te halen.
 4. Waarom mogen kinderen wel met elkaar in de speeltuin spelen?
  Volgens de richtlijnen van de overheid, mogen kinderen wel samen buitenspelen. Uit de gegevens die nu bekend zijn, lijken kinderen weinig klachten te krijgen van het coronavirus en weinig bij te dragen aan de verspreiding ervan. 

  Kinderen kunnen dus prima met andere kinderen spelen als ze géén klachten hebben zoals koorts, verkoudheid of hoest. Maar liever niet met een groep, maar met slechts een paar andere kinderen tegelijk.

  Bijvoorbeeld: een partijtje voetballen met een grote groep kinderen is geen goed idee, maar met een paar kinderen op doel schieten of overschieten zou wel prima kunnen. Andere contactspelletjes doen zoals tikkertje is geen goed idee, maar spelen in een speeltuin met een paar kinderen kan wel. Belangrijk is dat ook kinderen zo veel mogelijk intensief lichamelijk contact proberen te vermijden en dat zij voor en na het spelen met speelgoed/toestellen hun handen wassen. Dit is natuurlijk ook aan de ouders om hierop te letten.

 5. Wat kan ik doen als ik een groepje pubers te dicht bij elkaar zie zitten of staan?
  Het is bekend dat sommige pubers zich (nog) niet zo bewust zijn van de gevolgen die nauw contact kan hebben op henzelf en hun omgeving. Ook op Amstelglorie kan het zijn dat je jongeren in groepsverband ziet die te weinig afstand houden.

  Zie je een groepje pubers (of volwassenen) die te dicht bij elkaar staan, dan mag je gerust vragen of ze meer afstand willen houden van elkaar. Zo helpen we elkaar om bewust te worden en te blijven (en voorkomen we dat het park onverhoopt dicht zou moeten).

  Vraag de personen in kwestie vriendelijk of ze de noodzakelijke 1,5 meter afstand willen navolgen. 

  Wordt er duidelijk geen gehoor gegeven aan je verzoek, meld het dan even bij het bestuur. Wij kunnen dan op zoek naar de ouders met het verzoek op de kinderen te letten.