In memoriam

2021

24 maart: Gerda van Egmond – Onderstal, oud-tuinder (178) is op 80-jarige leeftijd overleden.
Zij en haar man Cees hebben jarenlang op Amstelglorie getuinierd. Haar man Cees was vele jaren actief binnen de JOC, bij het voetballen en de bingo.
9 oktober: Henk Span (94 jaar). Velen van ons kennen hem nog van de bouwcommissie

2020

21 november: Jos de Boer, tuin 267, is op 87-jarige leeftijd overleden. Echtgenoot van Henny de Boer en vader van tuinder Marcel de Boer. Jos heeft tientallen jaren EHBO verleend aan tuinders, ook langs de lijn op het speelveld bij voetbaltoernooien tussen de tuinparken.

21 september: Sjalling van Lingen, tuin 125, is op 74-jarige leeftijd overleden. Een enthousiaste en behulpzame tuinder, die elke vrije minuut heeft genoten van zijn ‘paradijsje’ samen met zijn partner Eva en hond Woody.
.
5 september: Emy Yuli de Boer, 17 jaar jong, dochter van Suzanne & Yonne de Boer en zusje van Nina Jolie, van tuin 214.
Emy Yuli kookte met ziel en zaligheid, was buitengewoon stoer en hield daarnaast van alles wat klein en schattig is: bloemetjes, schelpjes en diertjes.
 

22 augustus: Yvette Mesman, tuin 330, is op 69-jarige leeftijd overleden. Yvette heeft 7 jaar met veel plezier getuinierd op Amstelglorie.

31 juli: Rina van der Laan – Koenis, tuin 136 is op 79-jarige leeftijd overleden. Vrouw van tuinder Arie van der Laan, moeder van Manon & Christel van der Laan.

29 februari: Ton Knebel, tuin 272.Echtgenoot van tuinder Ria Knebel. Sinds 1997 tuinierde hij op Amstelglorie. Meer dan 10 jaar stond hij op zaterdag bij de Tuinwinkel achter de toonbank. Ton was een gangmaker en virtuoos stijldanser op feesten.

1 februari: Silvia van den Heuvel, tuin 265, is na een kort ziekbed op 62-jarige leeftijd overleden. Echtgenote van tuinder Jan-Anton den Rooijen.

2019

11 juni: Henk Lange. Henk runde jarenlang de tuinartikelenwinkel op Amstelglorie en was de man van het water: hij zorgde ervoor dat de (soms oude) leidingen en kranen op het park zeer deskundig gerepareerd werden.

23 juli: Thea Bakker – Nieuwstad, tuin 182

4 augustus: Michiel Pieter Kuiper, tuin 147