Selecteer een pagina

Maarten Moll in de Wolkerstuin

Een literaire mol op Amstelglorie: Parooljournalist en schrijver Maarten Moll verbleef in de tweede week van september in de Wolkerstuin en schreef er dagelijks een vermakelijke column over in Het Parool, onder de kop ‘Het Tuinhuisje’. Zo schreef Moll onder meer dat hij nachtelijk bezoek kreeg van de geest van Jan Wolkers:

“Vannacht al stond Jan Wolkers aan mijn bed. Hij gebaarde dat ik mee moest komen. Ik glipte uit bed en ging op blote voeten met Wolkers mee naar buiten. Hij ontstak een stormlamp en zette de tuin in een prachtig, zacht licht. “Dit is de eerste keer dat ik de tuin weer zie,” zei de schrijver met zijn karakteristieke stem. “Sinds ik dit tuinhuisje heb verlaten, ben ik hier nooit weer geweest.” (..) Hij draaide zich om en keek naar het huisje. Zijn huisje. “Heel aardig opgeknapt,” zei hij.”

De columns zijn helaas niet terug te lezen op de Parool-website, maar hieronder kun je er twee lezen als pdf. En er zijn plannen voor een presentatie van het werk dat schrijvers in het Wolkershuisje hebben geschreven.

Column 1 – Een bedrijvig mannetje

Parool, 10 september 2018

Column 2 – Nachtelijk bezoek

Parool – 11 september 2018