Schoonmaakactie Jan Vroegopsingel

Afgelopen zondag wandelde een groep tuinders van Amstelglorie samen met bewoners van het Amstelkwartier langs de Jan Vroegopsingel en de Oudekerkerdijk voor een schoonmaakactie. Zo’n 25 wandelaars gingen op pad voor een zonnige wandeling, gewapend met vuilniszakken en plastic-grijpers. Ze namen heel wat volle vuilniszakken mee terug.

Het leek een sombere, regenachtige dag te worden, maar ‘s middags was daar zowaar een zonnetje en een aangename temperatuur. De grote groep plastic-prikkers ging opgewekt aan de wandel langs de Amstel, door het Oeverbos en in het groengebied Amstelland onder leiding van tuinster Olga. Op het eerste gezicht leek het allemaal wel mee te vallen met de papiertjes, blikjes en plastic verpakkingen langs kant, maar dat bleek schijn.

Rondom Amstelglorie is het nu schoon
De wandelaars hebben een flink stuk schoongemaakt: vanaf de steiger van het pontje naar het Kalfje tot aan ‘tHUIS aan de Amstel. Rond 15.30 uur keerden de eerste wandelaars terug met volle vuilniszakken op Amstelglorie. Daar werden ze onthaald met warme chocomel en marshmallows, verwarmd op een buitenkachel.

Dankzij deze actie is de weg langs de Amstel weer schoon. Met dank aan Olga en haar helpers voor dit initiatief, aan Ekoplaza voor de chocolademelk en Bakkerij Jambe voor het breekbrood!

Amstelglorie wandeling met plastic prikken

Geen zwerfvuil ontglipte aan de plastic grijpers!

Amstelglorie wandelen en plastic prikken: resultaat

Wandelaars met hun plastic vangst

Amstelglorie wandelen, plastic opruimen en chocomel drinken

Olga’s dochters ontfermen zich over het vuurtje met de warme chocomel