Volkstuinverhalen: van wadi tot wildplukken

Marieke de Geus en Suzanne de Boer, volkstuinders op Amstelglorie hebben het najaar en de winter goed besteed: ze schreven een boek over al het moois van volkstuinieren!

Volkstuinverhalen, over het groene stadsleven. 

Cover boek Volkstuinverhalen

 

Je leest over zaaien en kweken, koken met onkruid, natuureducatie, wildplukken met kinderen, een Air Bee ’n Bee voor solitaire bijen, een levend archief van inheemse planten, thee uit eigen tuin, koken en inmaken met eigen oogst, composteren voor het hele park, wormenhotels, hergebruik en upcycling, het bijzondere van de Wolkerstuin, waden en wadi’s, begroeide daken en een portret van pioniers in natuurlijk tuinieren.

 

De volkstuin heeft de toekomst

Het boek sluit af met een stuk over het belang van gezamenlijke tuindiensten en de toekomst van de volkstuin. Want volkstuinders onderhouden een mooi stuk groen dat veel betekent voor de stad en hun bewoners. Volkstuinparken zijn pareltjes van biodiversiteit, zorgen voor behoud van een natuurlijke balans en zijn tafeltje-dekjes voor vogels en vlinders. Dat groen moeten we voor de stad behouden.

Fred Haaijen, stadsecoloog in Amsterdam en zelf al 35 jaar volkstuinder op park Buikslotermeer, schreef het voorwoord. Hij weet als geen ander hoe volkstuinen bijdragen aan de biodiversiteit en een natuurlijke balans.

Bestel het boek
Het boek telt 192 pagina’s gebonden in hardcover, heeft twee leeslinten en is in fullcolour uitgevoerd. Het verschijnt op 23 mei bij KNNV uitgeverij en is voor € 21,95 verkrijgbaar bij de boekhandel en via bol.com. Bij interesse een mailtje sturen naar Volkstuinverhalen@gmail.com kan ook. 

Gele kas, beeld uit Volkstuinverhalen