Voortgang Wolkerstuin

Zondag 3 juni 2018 – Opening van De Wolkerstuin op Amstelglorie 
Bekijk het evenement »


2 mei 2018 – 
Wolkershuisje heet nu ‘de Wolkerstuin op Amstelglorie’
De afgelopen weken is een aantal vrijwilligers hard aan het werk geweest om het oude houtwerk in het huisje op te knappen. En met prachtig resultaat!

Timmerman René heeft het versleten huisje enorm opgeknapt en installeerde een toilet/ douche. Er zijn zonnepanelen gelegd en er is elektra aangelegd door Abe en Marcel van de Bouwcommissie. Bert, Titia, Marion en André hebben dagen gestoken in schuren, plamuren en schilderen. Wat een prestatie: de oude schuifdeuren en al het houtwerk binnen zien er weer piekfijn uit. Ondertussen is tuinder Wim buiten druk bezig in de tuin, die steeds mooier wordt. Ook heeft de Wolkerstuin een eigen logo gekregen van Herman van Bostelen en de uitnodigingen voor de opening op 3 juni zijn verstuurd.

 

13 april 2018 – Interieur onder handen nemen
Op zondag 3 juni is de feestelijke opening van de Wolkerstuin. Met dank aan vele vrijwilligers is het huisje gerenoveerd en de tuin in oude stijl hersteld. Aan de buitenkant ziet het er dus zo goed als af uit, maar aan het interieur moet nog flink worden gewerkt. Daarom zijn er nog schilders nodig die het schilderwerk binnen voor hun rekening nemen. Ook zijn er nog allerhande andere klussen te doen. Wil jij een handje meehelpen? Kijk waar nog hulp bij nodig is >>

Meubels uit de jaren ’70 gezocht: heb jij typische 70’s meubels in de aanbieding? Ze zijn van harte welkom. Denk aan een simpele ecru bank, een salontafel, een commode/ kledingkast of een kekke oranje vaas. Mail een foto, dan kijken we of het meubelstuk past.

15 mei 2017 – Aan de slag!
Ondertussen op Amstelglorie: vrijwilligers en vaklieden werken hard aan het herstel van het Wolkershuisje! Tuinhuis en tuin worden teruggebracht in de sfeer van de jaren ’70, toen Jan en Karina Wolkers hun tuin op Amstelglorie hadden. Gele kornoelje, Japanse kweepeer Azijnboompjes, spirea en Belgische hop… het staat straks allemaal weer in volle glorie in de Wolkerstuin.