Selecteer een pagina

Wolkerstuin feestelijk geopend

Op zondag 3 juni is, na maanden hard werken door de Werkgroep Wolkerstuin en vele vrijwilligers, de Wolkerstuin officieel geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid van Karina Wolkers en Wolkers-biograaf Onno Blom.

Voordat de feestelijke opening plaatsvond in het clubhuis van Amstelglorie waren er rondleidingen in de opgeknapte Wolkerstuin en het gerenoveerde Wolkershuisje. De laatste tour was een vip-tour, met Onno Blom en een zichtbaar ontroerde Karina Wolkers. Wim Hemker haalde ter plekke nog wat herinneringen op aan de jaren van 1972 tot 1981, toen Jan en Karina met volle teugen van hun volkstuin genoten.

Karina Wolkers opent de Wolkerstuin op Amstelglorie

De feestelijke opening in het clubhuis werd omlijst door een optreden van trio Arzbach, Brunt en Smit met liedjes uit hun programma ‘De Geest van Jan Wolkers’.

Onno Blom, die een niet onverdienstelijke Jan Wolkers-imitatie in huis bleek te hebben, las voorts een brief van Wolkers voor waarin deze uitgebreid opsomde welke planten en dieren in de tuin voorkwamen.

Na deze literaire en muzikale intermezzo’s, deskundig aan elkaar gepraat door Maria Vlaar en Florence Tonk van de Werkgroep Wolkerstuin, was het tijd voor drank en hapjes, die ook in de geest van Wolkers waren: bubbels en witlofbootjes.

De Wolkerstuin zal de komende jaren fungeren als schrijvershuisje; Onno Blom is de eerste schrijver die er deze zomer zal werken, daarna volgen onder meer Rob van Essen, Anne Vegter en Roos van Rijswijk. Ook zullen er lezingen en workshops worden gegeven en er zijn plannen voor een presentatie van het werk dat schrijvers op de Wolkerstuin hebben geschreven.

De Wolkerstuin is opgeknapt met steun van het Lira Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland en natuurlijk de vele vrijwilligers die aan het huisje en de tuin hebben gewerkt of spullen leverden voor de inrichting.

Bekijk de Wolkerstuin »