Al jaren kun je op Amstelglorie cursussen volgen, maar vanaf dit seizoen vallen ze onder de vlag van de Amstelglorie Academie!

Hiermee hebben we als park een herkenbaar gezicht naar buiten wat betreft lezingen, cursussen, workshops, educatieve films, voedseleducatie aan kinderen, enzovoorts. Ook willen we met de Amstelglorie Academie echte specialisten naar het park halen om hun kennis te delen met tuinders, natuurliefhebbers, stadsgenoten en alle andere geïnteresseerden.

Er staan al twee Amstelglorie Academie lezingen ingepland:

  • Op donderdagavond 11 mei geeft natuurgids en -journalist Dick de Vos een lezing over vogelzang: welke vogels horen we zingen en waarom laten ze zo van zich horen?
    Lezing over vogelzang >
  • Op donderdagavond 15 juni geeft botanisch filosoof Norbert Peeters een lezing over onkruid: wat is de relatie die de mens heeft met onkruid, door de eeuwen heen en in diverse culturen?
    Lezing over de mens & onkruid >

Drijvende kracht achter de Academie is tuinder Carla. Zij houdt de activiteiten bij, overlegt met mensen die een activiteit willen organiseren en nodigt sprekers uit. Op de webpagina van de Amstelglorie Academie vind je alle info bij elkaar.