Bericht van het bestuur

‘Bericht van het bestuur’ is een maandelijkse rubriek in de nieuwsbrief van Amstelglorie waarin we tuinders informeren over bestuursbesluiten, plannen andere relevantie zaken. Je vindt de berichten uit de diverse nieuwsbrieven hier onder elkaar. Ben je tuinder en wil je de verstuurde nieuwsbrieven nog eens bekijken, volg dan deze link.

Contact met het bestuur
Informeer ons over ideeën of wensen of schiet ons aan voor vragen en opmerkingen. Dat kan via info@amstelglorie.nl of persoonlijk op elke eerste donderdagavond van de maand tussen 19.00 en 20.00 uur in het clubhuis. Of bijvoorbeeld tijdens de koffie na de werkbeurten of bij andere activiteiten.

September 2021

 • Heb je het al ontdekt? De KOFFIETAFEL op zaterdagochtend staat weer voor je klaar! Kom je na de tuindienst lekker een kop thee of koffie halen en bijpraten met andere tuinders? Ook als je geen tuindienst hebt gedaan, ben je welkom. Iets lekkers voor bij de koffie kun je in de Parkwinkel kopen, van een zoete koek tot een heerlijk belegd broodje.
 • Alle padden & ijsvogels opgelet: in het OEVERBOS zijn twee paddenpoelen en een ijsvogelwandje geplaatst door de gemeente. Ook komt er een doorgang in de dijk zodat diertjes van Amstelglorie naar de Amstel kunnen komen en vice versa. Onder meer een groendelegatie van de bootbewoners heeft zich hiervoor ingezet en steeds contact onderhouden met het stadsdeel. Zie de foto’s in deze nieuwsbrief.
 • Planning DIJKOPHOGING: de werkzaamheden aan de dijk gaan gestaag door. Amstelglorie blijft gedurende de werkzaamheden over het algemeen goed bereikbaar. In verband met het tijdelijk verdwijnen van parkeerplekken langs de dijk, is met een klein aantal bootbewoners afgesproken dat ze hun auto kwijt kunnen op de parkeerplaats van Amstelglorie, gedurende een korte periode in het najaar/ winter 2021.
  Bekijk de website voor meer info rondom de planning van de dijkverhoging
 • Ook de BAGGERAARS van de gemeente zijn weer aan de slag: het noordoostelijke deel van de buitensloot wordt nog gebaggerd en een deel van onze sloot bij de kweektuin wordt schoongemaakt. Half september zijn ze naar verwachting weer klaar.
 • ZELF BESTUURSLID WORDEN? Kom een tijdje meedraaien om te ontdekken wat het inhoudt. We hebben echt meer mensen nodig! In november zwaaien de huidige bestuursleden Petri en Caroline af, jouw inzet is van harte welkom!
 • Ook bij de Bond van Volkstuinen zijn EXTRA MENSEN NODIG.
  Bekijk naar welke talenten de Bond op zoek is.

Juli 2021

Vanwege vakantie van velen een wat aangepaste en kortere nieuwsbrief.

 • ZELF BESTUURSLID WORDEN? Kom een tijdje meedraaien om te ontdekken wat het inhoudt. We hebben echt meer mensen nodig! In november zwaaien de huidige bestuursleden Petri en Caroline af.
 • SPREEKUUR VOOR TUINDERS: In principe op de eerste donderdag van de maand, inloop tussen 19.00 – 19.45 uur. De eerstvolgende is 2 september. Heb jij een vraag voor de commissies of het bestuur? Kom langs. Fijn als je vooraf even laten weten dat je komt en waarvoor, zodat we het als nodig kunnen spreiden. Meld je bezoek via info@amstelglorie.nl.
 • CLUBHUIS WEER OPEN voor activiteiten. De vrijdagavondsoos en jeu de boules zijn alweer opgestart, en maandags ook weer de authentieke klaverjasavondjes en andere vrolijke activiteiten. Het moge duidelijk zijn dat we nog steeds de geldende basismaatregelen in acht blijven nemen, zoals gepaste afstand houden.
  Aansluitend hierop de vraag om de terrasstoelen alleen op het terras te gebruiken (niet op het speelveld).

Juni 2021

We beginnen met het heuglijke feit dat er twee nieuwe bestuursleden via de ALV benoemd zijn: we zijn enorm blij het toetreden van tuinders Saskia Marcus en Martin Camphuijsen. Van harte welkom!

 • Wel voegen we aan bovenstaande blije mededeling NOG EEN OPROEP toe, want we kunnen vanaf november alweer nieuwe aanvulling gebruiken ivm het afzwaaien van de huidige bestuursleden Petri en Caroline. Daarom: ZELF BESTUURSLID WORDEN? Kom een tijdje meedraaien om te ontdekken wat het inhoudt. We hebben echt meer mensen nodig!
 • We starten het SPREEKUUR VOOR TUINDERS op de eerste donderdag van de maand weer op, te beginnen op 1 juli a.s, inloop tussen 19.00 – 19.45 uur. En daarna weer op 2 september. Heb jij een vraag voor de commissies of het bestuur? Kom langs. Fijn als je vooraf even laten weten dat je komt en waarvoor, zodat we het als nodig kunnen spreiden. Meld je bezoek via info@amstelglorie.nl.
 • CLUBHUIS WEER OPEN voor activiteiten. De vrijdagavondsoos en jeu de boules zijn alweer opgestart, en maandags ook weer de authentieke klaverjasavondjes en andere vrolijke activiteiten zoals samen joelen (of jammeren) bij het EK . Het moge duidelijk zijn dat we nog steeds de geldende basismaatregelen in acht blijven nemen, zoals gepaste afstand houden.
  Aansluitend hierop de vraag om de terrasstoelen alleen op het terras te gebruiken (niet op het speelveld).
 • En een reminder: er zijn nachtelijke WERKZAAMHEDEN AAN DE METROLIJN tussen 14 juni en 23 juli. Houd rekening met eventuele overlast.

Mei 2021

Voor de plantjes heerlijk, al die regen, maar verder zullen we het over het weer maar niet hebben. Gelukkig is er weer genoeg te melden op ander vlak.

 • Te beginnen met een melding van de GVB over nachtelijke werkzaamheden aan de metrolijn: de werkzaamheden ter hoogte van Amstelglorie staan gepland tussen 14 juni en 23 juli deze zomer. Houd rekening met eventuele overlast.
 • Uitvoeringsstrategie Volkstuinen: zoals je hebt kunnen lezen in 2 persoonlijke mails (dd 13 en 14 mei) zijn we verheugd over het concept onderhandelingsresultaat tussen de Bond van Volkstuinders en de gemeente. Zodra we meer nieuws hierover hebben, laten we het weten.
 • Op het gebied van ICT zijn er wat slagen gemaakt in de afgelopen periode. We hebben sinds begin april een online inschrijvingssysteem voor de Amstelglorie-wachtlijst. Deze staat dus weer open voor aanmeldingen. Ook is de lijst opgeschoond (dubbelingen verwijderd oa), maar door de vele nieuwe aanmeldingen staan er toch weer zo’n 800 aspirantleden op de wachtlijst. We zijn reuze blij met de online inschrijfmogelijkheid, omdat het veel tijd en papierwerk scheelt. Met grote dank aan tuinder Jerry! En tuinders Marion en Titia die lange tijd de offline inschrijvingen hebben geregeld.
  Ook hebben bestuur en commissies tegenwoordig toegang tot een eigen NAS, waarmee we een online samenwerkings- en archiefomgeving hebben. Voor de inrichting hiervan gaat onze grote dank uit naar tuinder Erik!
 • En dan is er nog een bedankje op z’n plaats, namelijk voor de hakselploeg! Zeer snel hebben ze de oude takkenhopen weggewerkt en bovendien de nieuwe aanwas verhakseld. Het gras onder de hopen kan nu weer herstellen. Veel dank voor de noeste arbeid!
 • De voortgang van de ALV lees je in losse e-mails. Onze dringende oproep: lees de mails (ja, ze zijn wat lang…), want er staan dingen in die ook jou aangaan, waarover we je mening vragen en die jouw specifieke interesse kunnen hebben. En breng binnenkort je stem uit!
 • Zelf bestuurslid worden? Kom een tijdje meedraaien om te ontdekken wat het inhoudt. We hebben echt meer mensen nodig!

April 2021

 • De waterleiding is weer gerepareerd en de baggerwerkzaamheden zijn hervat. Ook is de Tuinwinkel weer open op zaterdagochtend en waren tuinders Piet en Els ‘los’ met hun plantenverkoop afgelopen zaterdag. Kortom: we zijn nu  echt opgestart in het nieuwe seizoen!
 • Baggerdepots zijn geen speelplaats: hierbij nogmaals de waarschuwing aan alle tuinders met kinderen. Let er op dat je kinderen niet bij/ in/ rond de depots gaan spelen. De depots liggen achteraan op de parkeerplaats en bij het Kikkerbos (einde Berkenlaan links) en zijn afgezet met linten. De bagger is net drijfzand en erg gevaarlijk!
  Over de voortgang van het baggeren heb je een e-mail ontvangen. Eind april zijn de werkzaamheden afgerond, zo verwachten we.
 • Uitvoeringsstrategie gemeente: op 28 maart heb je een mail ontvangen met een overzicht en stand van zaken rondom de Uitvoeringsstrategie. In april verwachten we een nieuw stuk vanuit de gemeente. Je vindt de informatie ook terug op de website.
 • Ook heeft de gemeente een Omgevingsvisie 2050 opgesteld. Info hierover, inclusief de zienswijze van de Bond en de aanvullende zienswijze van het bestuur hierop, vind je op onze website.
 • Nog even in de herhaling de klusregels: Denk je daarbij ook even aan de buren? Onze afspraken zijn: tussen 1 mei en 1 september geen explosiemotoren en aggregaten gebruiken. Ook voor andere lawaaiapparaten en de periode vóór 1 mei vragen we je rekening te houden met je medetuinders en alleen doordeweeks en overdag aan de slag te gaan. Zwaar materieel (bijv. kraantjes) zijn nooit toegestaan op de tuin, tenzij uitzonderlijke omstandigheden, en altijd na overleg met bestuur of commissies.
 • Ter herinnering – toegangshek parkeerplaats: zoals het weer drukker wordt op de tuin, zo wordt de parkeerdruk op de Vroegopsingel ook weer groter. Let op dat er wél gecontroleerd wordt en je dus je parkeerschijf moet gebruiken (per 3 uur). Of zet je auto in een parkeervak op de parkeerplaats (niet in de berm) en sluit áltijd het hek achter je als je aankomt of vertrekt en draai het op slot.

Maart 2021

We hebben de lente alweer lekker in ons bolletje en gaan nu ook weer echt van start met het tuinseizoen. Noteer de onderstaande data in je agenda:

 • Zaterdag 6 maart v.a. 10.00 uur eerste tuindiensten
  Ja, we mogen weer! Zorg dat je op tijd bent: 10 minuten voor aanvang, met tuinhandschoenen en geschikte kleding en schoeisel.
  Check hier wanneer jouw tuindiensten zijn
 • Het is 6 en 7 maart ook meteen het laatste weekend dat er snoeihout neergelegd kan worden. De hakselaars hebben dan nog 2 weken nodig om het op te ruimen, dus houd je aan deze einddatum en leg daarna niet meer bij, ook al zie je nog wel takkenhopen liggen. Met dank namens de hakselaars.
 • Hoofdkraan weer open: zaterdag 13 maart om 13.00 uur. We verheugen ons er allen op en het is bijna zover! Natuurlijk onder voorbehoud dat de vorst het land heeft verlaten, maar daar ziet het wel naar uit! Lees in het bericht hieronder wat we van jou als tuinder verwachten op deze zaterdag.
 • Nog geen vragenuurtje BC, WBC en Bestuur
  Het spreekuur op de eerste donderdag van de maand gaat nog niet door. Wel kun je natuurlijk je vragen stellen per e-mail:
  bestuur@amstelglorie.nl
  bouwcommissie@amstelglorie.nl
  wbc@amstelglorie.nl
 • Winterwerk gaat nog even door. Het winterweer dat ons park even geleden zo prachtig wit sneeuwde, zorgde er ook voor dat het winterwerk uitgesteld moest worden. Komende zondag zijn er daarom al tuindiensten, maar ook nog winterwerkers aan de slag. Fijn dat ieder, inclusief de WBC, zich zo flexibel heeft getoond en er daardoor toch enorm veel werk verzet is!
 • Heb jij onze prachtige nieuwe banken al uitgeprobeerd? Her en der over het park vind je deze robuuste meubels, opgeknapt met hout van Stadshout, met dank aan de BC. Ga er eens lekker bij zitten!
 • Klusregels: boren, zagen, schuren… we raken nooit uitgeklust! Maar denk je daarbij ook even aan de buren? Onze afspraken zijn: tussen 1 mei en 1 september geen explosiemotoren en aggregaten gebruiken. Ook voor andere lawaaiapparaten en de periode vóór 1 mei vragen we je rekening te houden met je medetuinders en alleen door de weeks en overdag aan de slag te gaan.
  Zwaar materieel (bijv. kraantjes) zijn nooit toegestaan op de tuin, tenzij aangevraagd bij bestuur of commissies.
 • Toegangshek parkeerplaats: zoals het weer drukker wordt op de tuin, zo wordt de parkeerdruk op de Vroegopsingel ook weer groter. Let op dat er wél gecontroleerd wordt en je dus je parkeerschijf moet gebruiken (per 3 uur). Of zet je auto in een parkeervak op de parkeerplaats (niet in de berm) en sluit áltijd het hek achter je als je aankomt of vertrekt en draai het op slot.
 • Herhaalde oproep – CLUBHUIS COÖRDINATOR GEZOCHT:
  Het lijkt een eeuwigheid geleden dat we het clubhuis voor een activiteit hebben gebruikt en wanneer dit weer mogelijk wordt, is nog niet duidelijk op dit moment. Toch zijn we nog/ al op zoek naar een coördinator, om alle clubhuis-activiteiten naast elkaar mogelijk te maken. Iemand die de agenda opstelt en beheert voor de verschillende clubhuisactiviteiten en een open en gastvrij aanspreekpunt is. Een verbindende coördinator voor de barvrijwilligers, evenementenorganisatoren en schoonmaakgroep. Iets voor jou? Bekijk het profiel clubhuiscoördinator

Augustus/September 2020

 • Met een heerlijk, zonnige week voor de boeg, vragen we even de aandacht voor de parkeerplaats: zet je auto op een parkeerplek en niet in de berm. Er is bijna altijd wel een echte parkeerplek te vinden, ook al is het wellicht iets drukker met mooi weer.
 • Clubhuis-update: helaas hebben we wel alle activiteiten moeten cancelen in verband met corona-richtlijnen.
 • Donderdag 1 oktober: spreekuur commissie en bestuur
  Het tuinders-spreekuur blijft wel gehandhaafd, elke eerste donderdag van de maand, tussen 19.00 en 20.00 uur. Dit is echter op afspraak. Mail naar bestuur@amstelglorie.nl als je langs wil komen (graag naam, tuinnr en onderwerp van gesprek aangeven).
 • Vanuit de WBC ontvangen tuinders aan een sloot binnenkort een e-mail met verzoek om de sloot schoon te maken. Dit is een jaarlijks terugkerende grote klus die echt je aandacht vraagt. Hoe schoner de sloot, hoe minder neerslag van planten (lees: bagger).
 • Begin september heeft de Stippenkeuring plaatsgevonden. Vanuit de AVVN kregen we bezoek van Machteld, iemand die Amstelglorie al jaren goed kent en ook eerder de keuring uitvoerde. Op een mooie zaterdagmiddag liep zij een uitgebreide ronde over ons park. Vele tuinders hebben een steentje bijgedragen door langs de route te vertellen over de vele bijzondere natuurvriendelijke projecten op Amstelglorie. Namens het bestuur veel dank aan al deze tuinders, aan de WBC en aan tuinder Marianne die de keuring bijzonder goed had voorbereld. Circa half oktober krijgen we het keuringsrapport toegestuurd.
 • Herhaalde oproep – CLUBHUIS COÖRDINATOR GEZOCHT: Om alle clubhuis-activiteiten naast elkaar mogelijk te maken zoeken wij een coördinator. Iemand die de agenda opstelt en beheert voor de verschillende clubhuisactiviteiten en een open en gastvrij aanspreekpunt is. Een verbindende coördinator voor de barvrijwilligers, evenementenorganisatoren en schoonmaakgroep. Iets voor jou? Bekijk het profiel clubhuiscoördinator
 • Herhaalde oproep – PENNINGMEESTER GEZOCHT: onze penningmeester Carla stopt met haar penningmeesterschap na de huidige bestuurstermijn. We zijn dan ook op zoek naar iemand die haar opvolgt. Heb jij interesse of ken je iemand die geschikt is voor deze bestuursfunctie (dat mag ook iemand van buiten het park zijn)? Bekijk het profiel penningmeester Amstelglorie.

Juli 2020

 • Status zienswijze Uitvoeringsstrategie: tot eind vorige maand kon je reageren op de Uitvoeringsstrategie Volkstuinen. Het bestuur diende voor Amstelglorie deze ZIENSWIJZE in.
 • Wethouder Marieke van Doornick, van Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid bezocht ons park begin juli. Zij was in het gezelschap van Enno Ebels, mede-opsteller van de Uitvoeringsstrategie Volkstuinen. Aanleiding voor het bezoek wat de overhandiging van het boek Volkstuinverhalen in ontvangst nemen. Enkele bestuursleden leidden de wethouder per fiets rond. Ondanks het druilerige weer was het een vrolijk gebeuren waarbij belangrijke contacten gelegd zijn. Lees het complete verslag van het bezoek
 • Donderdag 3 september: spreekuur commissie en bestuur
  We gaan er vanuit dat we het tuinders-spreekuur voorlopig weer in gebruikelijke vorm houden, elke eerste donderdag van de maand, tussen 19.00 en 20.00 uur. Elk geval kun je 3 september weer terecht met je vragen aan het bestuur en/ of de commissies.
 • Tuindiensten: als van oudsher worden de taken weer verdeeld vanaf de kweektuin, naast het WBC gebouw. Let op: 8 augustus zijn er geen tuindiensten
  Bekijk hier wanneer je bent ingedeeld. 
 • Oproep – CLUBHUIS COÖRDINATOR GEZOCHT: Om alle clubhuis-activiteiten naast elkaar mogelijk te maken zoeken wij een coördinator. Iemand die de agenda opstelt en beheert voor de verschillende clubhuisactiviteiten en een open en gastvrij aanspreekpunt is. Een verbindende coördinator voor de barvrijwilligers, evenementenorganisatoren en schoonmaakgroep. Iets voor jou? Bekijk het profiel clubhuiscoördinator
 • Herhaalde oproep – PENNINGMEESTER GEZOCHT: onze penningmeester Carla stopt met haar penningmeesterschap na de huidige bestuurstermijn. We zijn dan ook op zoek naar iemand die haar opvolgt. Heb jij interesse of ken je iemand die geschikt is voor deze bestuursfunctie (dat mag ook iemand van buiten het park zijn)? Bekijk het profiel penningmeester Amstelglorie.

Juni 2020

 • Status zienswijze Uitvoeringsstrategie: Aan de hand van de input van tuinders en van een bijeenkomst met andere tuinparken, stellen we als bestuur een zienswijze op. Je kunt ook als individuele tuinder reageren op de Uitvoeringsstrategie. We adviseren als bestuur om dit zeker te doen! Dit kan tot 25 juni a.s: DIEN JE ZIENSWIJZE IN
  Bekijk ook de webpagina van de gemeente met reacties van andere Amsterdammers
 • Nieuwe penningmeester gezocht: onze penningmeester Carla stopt met haar penningmeesterschap na de huidige bestuurstermijn. We zijn dan ook op zoek naar iemand die haar opvolgt. Heb jij interesse of ken je iemand die geschikt is voor deze bestuursfunctie? Bekijk het profiel penningmeester Amstelglorie
 • Hek parkeerplaats op slot: door werkzaamheden aan de Jan Vroegopsingel is het extra druk op de parkeerplaats. Vooral op de mooie zonnige dagen staat het bomvol auto’s. Soms is het zelfs zó vol dat auto’s in de berm staan. We zien helaas dat het toegangshek vaak open staat. Om te voorkomen dat niet-tuinders niets vermoedend hun auto parkeren, verzoeken we aan ieder om het hek altijd achter je te sluiten en op slot te draaien. Kleine moeite, toch?
  En als het kan, kom dan zoveel mogelijk op de fiets. En vraag dit ook aan jouw bezoekers. Dank alvast!
 • En graag even opnieuw de aandacht voor de vuilnis. Elke dinsdagavond en zaterdagochtend kun je je huisvuil kwijt in de minipers naast de Tuinwinkel. Onlangs was de minipers buiten gebruik door verkeerd gebruik. De minipers is uitsluitend geschikt voor huisvuil. Gooi er dus geen ander afval in zoals grofvuil of chemisch afval. Stoelen? Horen er niet in thuis! Bouw- of tuinafval? Niet in de minipers!
  Huisvuil? Ja, dat mag in de minipers. Lees voor gebruik goed de gebruiksaanwijzing die naast de minipers hangt. Veel dank namens alle tuinders. Lees ook: afval afvoeren
 • Vanaf donderdag 2 juli starten commissie en bestuur weer met hun maandelijks spreekuur. Let op: dit gaat op afspraak Lees verder hoe je een afspraak maakt…
 • Corona-update: weer tuinen te huur
  Misschien heb je het al opgemerkt: er staan weer tuinen te huur aangeboden. Maar liefst 5 tuinen dit keer. We hebben ism de BC een aangepast protocol voor de bezichtiging opgesteld. Hier kun je lezen hoe bezichtiging en toewijzing momenteel gaat.

Mei 2020

 • Zoals overal in stad en land is ook bij ons weer sprake van iets meer bewegingsvrijheid. Zo gaat op 6 juni de tuinwinkel weer open (uiteraard met strikt protocol) en is de WBC de hervatting van de tuindiensten aan het voorbereiden. Verder blijven de huidige maatregelen gelden. Meer informatie heb je vorige week ontvangen via een persoonlijke e-mail vanuit het bestuur. Mocht je vragen hebben, spreek ons dan ook gerust aan als je een van ons op het tuinpark ziet lopen of fietsen. Ook vind je de actuele corona-info mbt ons tuinpark op onze website.
 • Het bijhouden van je eigen tuin, pad en heg blijft belangrijk. En heel fijn als je qua onderhoud iets verder kijkt dan alleen je eigen tuin. Met dank alvast!
 • Verder is de eikenprocessierups ook op Amstelglorie gesignaleerd. De WBC heeft er onlangs een mail over uitgestuurd en is ermee aan de slag. Meld het bij de WBC als je de rupsen op je tuin ontdekt. En zelf kun je ook voorzorgsmaatregelen nemen door natuurlijke vijanden in te schakelen.
 • En we ontvingen natuurlijk nog een belangrijk bericht van de gemeente over de toekomst van de Amsterdamse volkstuinparken.Tot 25 juni is er de mogelijkheid tot inspraak. We gaan ons voorbereiden op de inspraak namens Amstelglorie. In deze tijd is het organiseren van bijeenkomsten voor tuinders niet goed mogelijk. We zoeken naar mogelijkheden om je te laten meepraten en te laten meedenken over dit stuk. Suggesties zijn welkom via bestuur@amstelglorie.nl
  Bekijk de uitvoeringsstrategie.
 • Tenslotte via het bericht ‘Denk aan je medetuinder’ hieronder nog graag even aandacht voor enkele dringende verzoeken die in deze tijd extra aandacht vragen, omdat we met veel tuinders op de tuin zijn de afgelopen en komende periode.

April 2020

 • We hadden ons natuurlijk een andere start van het seizoen voorgesteld. De bewegingsvrijheid is flink ingeperkt, maar in onze tuin kunnen we gelukkig toch veel vrijheid ervaren. Laten we genieten van de vele dingen die we op de tuin kunnen doen!
 • Via de persoonlijke mails houden we ieder zo goed mogelijk op de hoogte van de richtlijnen die op Amstelglorie gelden. Ook vind je de actuele corona-info mbt ons tuinpark op onze website. Mocht je vragen hebben, spreek ons dan ook gerust aan als je een van ons op het tuinpark ziet lopen.
 • Geen tuindiensten, wel extra tuinieren: zoals je hebt kunnen lezen in de e-mail van de WBC is de vraag aan ieder van ons om verder te kijken dan je eigen tuin en eens te kijken of je in de omgeving van je tuin of elders op het park extra werk kunt verrichten. Dat scheelt ons allen veel werk op het moment dat de tuindiensten weer mogen starten.
 • Geen snoeihout meer aanleveren is ook het uitdrukkelijke verzoek. De snoeiperiode is voorbij en vogels zijn weer aan het nestelen. Daarnaast willen we niet dat de hopen nog groter groeien. Bedankt alvast namens de vogels en de hakselaars van straks.
 • Zoals je begrijpt zijn al onze activiteiten tot 1 juni afgelast. Helaas moeten we hetzelfde mededelen voor de Kunstroute 2020, hoewel die pas na 1 juni zou plaatsvinden. Het is op dit moment namelijk niet mogelijk om dit evenement goed te organiseren. Hetzelfde geldt voor de Open Dag Amstelland. 
 • Met het heerlijke weer laten de vogels en andere diertjes zich ook weer meer zien. Daarom een oproep: laat katten en honden zoveel mogelijk thuis (of houd ze aangelijnd of op je eigen tuin) en geef de inheemse dieren de ruimte. 

Maart 2020

 • Herhaalde oproep nieuwe bestuursleden: het huidige bestuur gaat alweer haar derde seizoen in. Onze penningmeester heeft al aangegeven dat dit haar laatste seizoen is. We zijn dus op zoek naar een nieuwe penningmeester. Heb je interesse, laat het ons weten!
 • Je kunt je ook voor een andere bestuursfunctie aanmelden. Wil je weten of besturen van Amstelglorie iets voor jou is? Neem contact op of spreek een van de bestuursleden aan om eens te vragen wat het zoal inhoudt.
 • Je kunt je nog aanmelden voor een reanimatiecursus op 21 april, Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Lees er alles over en meld je aan vóór 15 maart!

Februari 2020

 • Het tuinseizoen is echt in aantocht, want 14 maart gaat de hoofdkraan weer open. We hopen alle tuinders te begroeten in het clubhuis op deze dag.
 • De facturen voor het komend tuinseizoen zijn begin januari verstuurd. Mocht je niks ontvangen hebben, check dan je spambox nog even. Is daar ook geen mail te vinden? stuur dan een bericht naar penningmeester@amstelglorie.nl
 • Oproep nieuwe bestuursleden: het huidige bestuur gaat alweer haar derde seizoen in. Onze penningmeester heeft al aangegeven dat dit haar laatste seizoen is. We zijn dus op zoek naar een nieuwe penningmeester. Heb je interesse, laat het ons weten!
  Je kunt je ook voor een andere bestuursfunctie aanmelden. Wil je weten of besturen van Amstelglorie iets voor jou is? Neem contact op of spreek een van de bestuursleden aan om eens te vragen wat het zoal inhoudt.
 • Vanuit de gemeente is er nieuws mbt de tuinparken in de Nieuwe Kern en over de aanpak van de eikenprocessierups (bij ons geen plaag, maar wel het verzoek om een het te melden bij de WBC als je een rupsenhaard ontdekt).
 • Dan is er ook dit jaar weer een reanimatiecursus, georganiseerd door de Bond van Volkstuinders. De cursusdagen zijn 9 en 14 april (’s avonds). Lees er alles over en meld je aan vóór 15 maart!

 

Lees hier meer Archief