We houden er met z’n allen erg van: een lekker warme zomer. Het heerlijke zonnige weer heeft echter ook z’n schaduwkanten: de aarde droogt uit. Het is zelfs nu al zo droog dat er op diverse plekken scheuren in de grond verschijnen. Een moeilijke tijd voor veel planten. Maar let op: veel bewateren is niet het beste wat je kunt doen. ‘Dan verspil je veel water en je verwent je planten veel te veel’, aldus NOS-tuinman Lodewijk Hoekstra. ‘Je kunt het beste om de twee, drie dagen een rondje maken met de gieter.’ Het liefst gevuld met slootwater.

Sproeien met leidingwater is op Amstelglorie sowieso verboden tussen 9:00 en 19:00 uur. Maar ook buiten die tijden om, zien we het liever niet. Waterleidingbedrijf PWN roept bovendien op om de tuin helemaal niet met kraanwater te sproeien.

Geef je planten bij voorkeur ’s morgens water. Dat helpt trouwens ook bij het weren van slakken. Als je ’s middags water geeft, verdampt er veel van het water. ’s Avonds water geven kan ook, maar dat vinden de slakken ook weer fijn…