Er is opnieuw hard gewerkt door de winterwerkers en de WBC vrijwilligers. Op de Proeftuin hebben ze een natuurlijke beschoeiing gerealiseerd. Een flinke klus, die de tuinders met succes hebben geklaard. Anderen namen de wilgen onder handen op de parkeerplaats en het speelveld. Van de wilgentenen hebben ze talrijke takkenbossen vervaardigd.
Ook is er veel inspanning gestoken in het repareren en opknappen van de paden. Je zult het zien en merken: sommige paden zijn klaar en liggen er weer goed bij. Op andere plekken worden de reparaties de komende periode voortgezet.

Nog meer groene klussen
Ook niet te vergeten: de winterwerkers hebben bomen gesnoeid, straten gelegd, technische klussen volbracht, bramen verwijderd, waterplanten uit de sloot gevist, en doorlaten in de sloten gebaggerd. En de grond, bij de opslag van zand en aarde, is geëgaliseerd en gedeeltelijk opgeruimd, waardoor het geheel nu een fraaier aanzicht heeft en de omgeving beter te onderhouden is.

eRik en John van de WBC waren alle dagen van het winterwerk aanwezig om de groep mensen te begeleiden. John: ‘We hebben vier weken met plezier en toewijding gewerkt. Zelfs na het zware winterwerk was er een tuinder die nog even wat langer doorging! Het werk is nog niet klaar, maar we gaan in maart gewoon weer verder.’

Bouwbedrijvigheid
Ook de tuinders van de Bouwcommissie (BC) zijn flink aan de slag geweest. Zo is de verwarming in het clubhuis vernieuwd. Alle oude radiatoren zijn verwijderd en er zijn nieuwe dikkere radiatoren voor in de plaats gekomen, een groot deel van de leidingen is vervangen en er is een nieuwe ketel opgehangen. Zo kunnen we het clubhuis efficiënter en dus milieuvriendelijker verwarmen. De oude ketel, die  nog goed functioneert, hangt nu in de Parkwinkel bij Anita.
Voor een nieuw informatiebord hebben de BC-tuinders net buiten de ingang palen geslagen. En ze zijn bezig met een nieuw hek bij de vuilpers.

Waterwerken
En als laatste meldenswaardige klus: ‘waterman’ Erwin is aan de slag om op veel plekken nieuwe tussenkranen voor de waterleiding te plaatsen. Zo hoeft niet het hele park afgesloten te worden van water, als er ergens lekkage ontstaat.

SAMEN TUINIEREN IN DE WINTER: