Selecteer een pagina

Wolkerstuin zoekt donateurs voor verdere renovatie

De Wolkerstuin op Amstelglorie is al in haar eerste jaar een succes. Sinds de opening in juni hebben er onafgebroken auteurs gelogeerd waaronder voormalig dichteres des vaderlands Anne Vegter, schrijfsters Maartje Wortel en Marieke Lucas Rijneveld, en dichter Mustafa Stitou. Schrijver Rob van Essen hield een geweldig herkenbare blog van maar liefst 6 verhalen bij over zijn verblijf op Amstelglorie. De belangstelling is groot vanuit het literaire veld, dus ook volgend jaar zullen wij zonder enige moeite volgeboekt zijn. Half augustus verschijnt ook het boek Amstelglorie, de volkstuin van Jan Wolkers, met een nieuwe selectie uit de Wolkersdagboeken door biograaf Onno Blom.

Winterstop

Vanaf half oktober houdt de Wolkerstuin op Amstelglorie een winterstop en is er tijd voor broodnodige renovatiewerkzaamheden te starten. Zo moeten rot houtwerk en kozijnen worden vervangen, de schuur die Jan en Karina hebben laten bouwen moet worden gerestaureerd, er moet een fietsplek komen en een veranda. Het tuinhuis ligt pal op het zuiden en heeft erg weinig schaduw waardoor het ’s zomers vrij heet kan worden in het tuinhuis. Ook moet al het houtwerk geschilderd worden.

Op zoek naar donateurs

Om al dit werk te kunnen doen zijn we op zoek naar nieuwe fondsen en naar donateurs. Wie wil er bijdragen aan het in stand houden van dit prachtige literaire erfgoed op Amstelglorie? Een plek waar schrijvers kunnen werken, en waar in de toekomst ook literaire evenementen en workshops over natuur aan verbonden zullen worden?  Je kunt een bedrag naar keuze overmaken naar:
NL96 INGB 0004 5117 99 ten name van Tuingr Amstelglorie vd Bond V Volkstuind, onder vermelding van “Donatie Wolkerstuin”.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van onze gastschrijvers, toekomstige rondleidingen op de tuin en in het huisje, of andere evenementen verbonden aan de Wolkerstuin?
Stuur dan een mail naar post@wolkerstuin.nl met je naam en emailadres.
Op www.wolkerstuin.nl zijn regelmatig updates te vinden »


Foto’s Herman van Bostelen